10 zotte ingrediënten om koffie te pimpen

Veel mensen hebben een kopje koffie nodig om hun dag op te starten. Sommige drinken het zwarte goud aan de lopende band. Maar wanneer je je dagelijkse koffie eens plezant en lekker wil pimpen, dan heb ik tien slimme tips om van een gewoon kopje koffie iets feestelijks te maken.

1. VOEG wat nootmuskaat toe

Meer iets voor gevorderden, maar in veel koffiezaken wordt duchtig geëxperimenteerd met nootmuskaat. Vaak in combinatie met kaneel wel.

2. voeg een klein snufje zout toe

Zout breekt de bitterheid van de koffie een beetje en geeft een extra punch.

3. VOEG EEN SNUFJE KANEEL TOE

Koffie met kaneel is een klassieke combinatie. Het doet je al een beetje aan de winter denken, en aan kerstmarkten. Puur gezelligheid.

4. Voeg een drupje vanille extract toe

Vanille-extract is niet enkel voor in je gebak, je kunt ook een druppeltje aan je kopje koffie toevoegen. Goed doseren is essentieel bij deze combinatie. Maar het werkt perfect.

5.voeg een bolletje ijs toe

In plaats van melk kun je ook roomijs toevoegen. Een klein bolletje volstaat. Vanilleroomijs is perfect. Het geeft een romig effect, en de combinatie van warm en koud is ook wel spannend.

6. Voeg wat chilipeper toe

Het was een Mexicaan die me uitlegde dat een beetje chili perfect past bij koffie. Je moet het eerst wel fijnmalen en aan je koffiepoeder toevoegen.

7. voeg eens een andere melk toe

Melk in de koffie is klassiek. Maar heb je al eens amandelmelk of kokosmelk geprobeerd. Sommige mensen vinden dat echt een prima alternatief

8. voeg een stukje chocolade toe

In plaats van suiker toe te voegen aan je koffie kun je er ook eens een stukje melkchocolade in roeren. De cacao en de suiker zullen een zacht mokkagevoel aan je koffie geven. Op de bodem zal nog een beetje chocoladestroop achterblijven, en dat is volgens liefhebbers een mooi dessertje, een klein geluksmomentje na je kopje troost.

9. Voeg een beetje gember toe

Je weet dat ik een fan ben van gember, het is niet alleen pittig en lekker maar ook gezond. Maar net als met chili moet je uitkijken. Overdrijven is echt geen goed idee.

10. alcohol

Ok, dat moet ik niet uitleggen wellicht. Geen goed idee in de ochtend voor de werkdag. Maar na de maaltijd kan een Irish Coffee met whisky best lekker zijn. Al heb ik zelf mijn digestief liever naast dan in mijn koffie.