10 toppers uit de Top 2000 met hun favoriete gerechten!

Het is weer die tijd van het jaar: TOP 2000 op Joe. Het is de leukste periode van het jaar voor wie houdt van de lekkerste muziek aller tijden. Mis geen enkele greatest hit van de toppers uit de muziekgeschiedenis en luister thuis, in de wagen, en op het werk zeker van ’s morgens tot ’s avonds naar de allerbeste lijst.

Ik serveer je daarom nog eens tien gerechten die bij de absolute toppers uit deze lijst absoluut in de smaak zouden vallen. Misschien een goed idee voor de komende dagen.

 

BRYAN ADAMS

Bryan Adams is al sinds 1989 (dus 20 jaar na de summer of 69) vegetariër en zelfs vegan, en zegt in interviews geregeld dat het schrappen van alle dierlijke producten uit z’n dieet de beste beslissing in z’n leven is geweest. Vaak eet hij enkel avocado met tomaten en wat limoensap en kruiden voor lunch. Ik denk dat hij dit pure groentegerecht dan ook zeker zou kunnen waarderen.

FREDDIE MERCURY

De legendarische zanger van Queen bracht zijn jeugd door in Zanzibar, een specerijen­eiland waar kookstijlen, ingrediënten, kruiden, specerijen en culinaire tradities uit vooral India en de Arabische landen in de loop der tijd zijn gemengd met de lokale gewoonten. Freddie Mercury hield dan ook van Indische gerechten. Benieuwd wat hij van deze makkelijke maar pittige curry zou gevonden hebben.

PRINCE

De zanger Prince was volgens zijn voormalige chef een echte zoetebek. Op een avond wou hij per se een verjaardagstaart, terwijl hij helemaal niet jarig was. Hij had er gewoon zin in. Hij hield van snoep en chocolade, en soms bestond een diner voor hem enkel uit desserts. En pannenkoeken, daar was hij helemaal gek van. Misschien een goed idee om ter ere van Prince nog eens de pannenkoeken van Roger van Damme te maken.

MADONNA

Madonna zei in een interview dat ze absoluut geen champignons lust en dat ze escargots ook afschuwelijk vindt. Wanneer je haar vraagt naar haar favoriete cheat meal dan zal ze zeggen: frietjes en pizza. Maar ze wil ook het liefst gezond eten, dus dan is deze makkelijk en lichte pizza misschien wel een goed idee.

MEAT LOAF

Meat Loaf, wiens echte naam Marvin Lee Aday is, stond bekend om zijn liefde voor muziek en voor lekker eten. Toen hij in 1977 doorbrak woog hij meer dan 135 kilo, maar in de loop van zijn carrière schommelde zijn gewicht wel eens. Nu, als iemand de naam Meat Loaf gebruikt, kan ik niet anders dan een lekker vleesbroodje aan deze superster linken.

 

ADELE

Adele heeft in verschillende interviews verteld dat ze gek is op wraps en lasagne. Maar ik moet eerlijk bekennen: die interviews dateren van enkele jaren geleden. Intussen is Adèle ontzettend veel gewicht verloren door een streng dieet, dus ik weet niet zo zeker of ze vandaag nog zo vaak lasagne zal eten. In elk geval, als je net als Adèle gek bent op lasagne, maar toch een beetje voorzichtig wil zijn met wat je precies eet, en dus op je gewicht wil letten, dan kan ik je deze lasagne zeker aanraden.

 

STING

Sting, die zowel solo als met The Police meermaals in de TOP 2000 staat genoteerd, is volgens zijn persoonlijke chef Tai Lopez, die hem begeleidt op z’n concerttournee, een echte gezondheidsfreak. Dat kan ook niet anders. Ik zag hem een paar jaar geleden aan het werk in Barcelona, en ik was verwonderd over de conditie van de zanger, die nog zo strak staat als een speer. Hij eet het liefst vis. En daarom denk ik dat deze bereiding wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn voor de sympathieke zanger.

TINA TURNER

Tina Turner woonde tot aan haar dood in Zwitserland, maar haar favoriete eten was toch Aziatisch. En ze zou een speciale voorkeur gehad hebben voor de Thaise keuken. Ik kan tante Tina alleen maar gelijk geven. In Thailand maken ze gewoon fantastisch eten klaar. En ook op Would Be Chef staan een paar gemakkelijke Thaise gerechten. No worries, je kunt alle ingrediënten vinden in de supermarkt.

 

MICK JAGGER

De frontman van de Rolling Stones heeft ongetwijfeld alles wat er te proeven valt al eens geproefd, en niet enkele de gezonde dingen. Maar de laatste jaren is hij overgeschakeld op organische ingrediënten, en houdt hij van vegetarische gerechten. Maar in meer dan één interview heeft hij wel ontkend dat hij zo strak blijft door weinig te eten. Integendeel, Mick Jagger beweert het dubbele te eten van veel van z’n leeftijdsgenoten, gewoon omdat hij op het podium zoveel verbrandt. Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor Mick Jagger, en dus ook voor jullie voorzien op donderdag

MICHAEL JACKSON

Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!