10 toppers uit de Top 2000 met hun favoriete gerechten!

Deze week is de finaleweek van de TOP 2000 op Joe. Via alle digitale kanalen van Joe en via de website kun je de komende drie dagen nog luisteren naar de beste liedjes aller tijden.

De TOP 10 staat trouwens nog niet vast. Tenminste: de volgorde kan nog door elkaar gehaald worden door te stemmen op de www.joe.be

En ik serveer vandaag nog eens de tien gerechten die bij de absolute toppers uit deze lijst absoluut in de smaak zouden vallen. Misschien een goed idee voor de komende dagen.

 

BRYAN ADAMS

Bryan Adams is al sinds 1989 (dus 20 jaar na de summer of 69) vegetariër en zelfs vegan, en zegt in interviews geregeld dat het schrappen van alle dierlijke producten uit z’n dieet de beste in z’n leven is geweest. Vaak eet hij enkel avocado met tomaten en wat limoensap en kruiden voor lunch. Ik denk dat hij dit pure groentegerecht dan ook zeker zou kunnen waarderen.

FREDDIE MERCURY

De legendarische zanger van Queen bracht zijn jeugd door in Zanzibar, een specerijen­eiland waar kookstijlen, ingrediënten, kruiden, specerijen en culinaire tradities uit vooral India en de Arabische landen in de loop der tijd zijn gemengd met de lokale gewoonten. Freddie Mercury hield dan ook van Indische gerechten. Benieuwd wat hij van deze makkelijke maar pittige curry zou gevonden hebben.

PRINCE

De zanger Prince was volgens zijn voormalige chef een echte zoetebek. Op een avond wou hij per se een verjaardagstaart, terwijl hij helemaal niet jarig was. Hij had er gewoon zin in. Hij hield van snoep en chocolade, en soms bestond een diner voor hem enkel uit desserts. En pannenkoeken, daar was hij helemaal gek van. Misschien een goed idee om op woensdag nog eens de pannenkoeken van Roger van Damme te maken.

MADONNA

Madonna zei in een interview dat ze absoluut geen champignons lust en dat ze escargots ook afschuwelijk vindt. Wanneer je haar vraagt naar haar favoriete cheat meal dan zal ze zeggen: frietjes en pizza. Maar ze wil ook het liefst gezond eten, dus dan is deze makkelijk en lichte pizza misschien wel een goed idee.

MARCO BORSATO

Vorig jaar stond Marco nog erg hoog in de TOP 2000 met “Als het danst”, maar het voorbije jaar is het redelijk stil rond de man geworden. Marco heeft in interviews wel eens gezegd dat hij pastinaak niet lekker vindt, en rabarber ook niet. Hij houdt wel van sushi en vooral van de Italiaanse keuken. Het liefste maakt hij een pasta met verse pesto. Dit is mijn recept voor heerlijke pesto. Is in een paar minuten klaar, en met wat lekkere pasta bij is het een heerlijke lunch.

 

ADELE

Adele heeft in verschillende interviews verteld dat ze gek is op wraps en lasagne. Maar ik moet eerlijk bekennen: die interviews dateren van enkele jaren geleden. Intussen is Adèle ontzettend veel gewicht verloren door een streng dieet, dus ik weet niet zo zeker of ze vandaag nog zo vaak lasagne zal eten. In elk geval, als je net als Adèle gek bent op lasagne, maar toch een beetje voorzichtig wil zijn met wat je precies eet, en dus op je gewicht wil letten, dan kan ik je deze lasagne zeker aanraden.

 

STING

Sting, die zowel solo als met The Police meermaals in de TOP 2000 staat genoteerd, is volgens zijn persoonlijke chef Tai Lopez, die hem begeleidt op z’n concerttournee een gezondheidsfreak. Dat kan ook niet anders. Ik zag hem twee jaar geleden aan het werk in Barcelona, en ik was verwonderd over de conditie van de zanger, die ondanks het feit dat hij de 70 nadert nog zo strak staat als een speer. Hij eet het liefst vis. En daarom denk ik dat deze bereiding wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn voor de sympathieke zanger.

TINA TURNER

Tina Turner woont intussen al geruime tijd in Zwitserland, maar haar favoriete eten is toch Aziatisch. En ze zou een speciale voorkeur hebben voor de Thaise keuken. Ik kan tante Tina alleen maar gelijk geven. In Thailand maken ze gewoon fantastisch eten klaar. En ook op Would Be Chef staan een paar gemakkelijke Thaise gerechten. No worries, je kunt alle ingrediënten vinden in de supermarkt.

 

MICK JAGGER

De frontman van de Rolling Stones heeft ongetwijfeld alles wat er te proeven valt al eens geproefd, en niet enkele de gezonde dingen. Maar de laatste jaren is hij overgeschakeld op organische ingrediënten, en houdt hij van vegetarische gerechten. Maar in meer dan één interview heeft hij wel ontkend dat hij zo strak blijft door weinig te eten. Integendeel, Mick Jagger beweert het dubbele te eten van veel van z’n leeftijdsgenoten, gewoon omdat hij op het podium zoveel verbrandt. Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor Mick Jagger, en dus ook voor jullie voorzien op donderdag

MICHAEL JACKSON

Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!