2 zalige dagen in Torre Del Marques met Caractère #collab

Het was de voorbije jaren al een plezante traditie geworden. We brengen de zomer door in onze flat in Barcelona, maar we proberen ook altijd een dagje of twee er op uit te trekken richting het Spaanse (of Franse) binnenland. We huren dan een auto, zoeken een mooi hotel met een goed restaurant, een mooi zwembad, en de mogelijkheid om fijne wandelingen te maken in de buurt. En omdat we dit jaar met de eigen auto in Spanje zijn hoeven we er niet eens een te huren. Net zo makkelijk. Dus we dachten: kom, we trekken er nog eens op uit.

De mensen van Caractère, die gewoon dè specialist zijn in het organiseren van mooie vakanties op maat, zijn voor ons op zoek gegaan naar een unieke locatie in het Spaanse binnenland en die hebben ze absoluut gevonden. Ik speur zelf graag alle hotels af op het internet, maar zij slagen erin om nieuwe, unieke en zeer verzorgde locaties te vinden die nog niet echt ontdekt zijn door het grote publiek of andere reisorganisaties. En dat is hen deze keer voor ons ook absoluut gelukt.

Drie dagen, twee nachten, zijn we op reis gegaan naar een uniek luxehotel met 18 kamers in de Spaanse bergen, in Monroyo, op 18 km van het vestingstadje Morella: Hotel Torre Del Marqués. Het hotel behoort tot de groep van de Small Luxury Hotels en is werkelijk adembenemend mooi. Dit historische pand dat eigendom was van een Markiezin die hier paarden kweekte, en wedstrijden dressuur organiseerde, is pas vorig jaar open gegaan als vijf sterren luxehotel. En dat merk je aan alles: het hotel is gewoon piekfijn in orde. De stijl is modern maar met veel oog voor het authentieke, zo kun je overal de klassieke witte stenen uit de bergen terugvinden in het interieur, en in de kelder, waar aparte salons zijn en authentieke vergaderruimtes kun je zien dat het hotel letterlijk op de rotsen is gebouwd, indrukwekkend.

In het uitstekende restaurant met prachtig zicht op de vallei en de omliggende bergen wordt zeer authentiek gekookt. De chef nam ons zelfs mee in de biologische groententuin, waar hij werkelijk alle groenten en kruiden die in zijn keuken worden gebruikt zelf kweekt. De salade met vers geplukte tomaten en een lekkere kleine groene paprika, met zelfgemaakte kruidenolie was overheerlijk. En het zachte vlees van de lamsbout die 17 uur rustig had mogen garen viel letterlijk van het been, zo heerlijk. De voornamelijk lokale wijnen die op de kaart staan zijn niet duur en verrassend lekker. En, zeer opvallend, toen we ’s avonds vroegen om wat lokale jamon te krijgen, met meloen uit de tuin, een gerecht dat niet op de kaart stond, maakte de chef er meteen een prachtig sharing gerecht van. Chefs die de klant op de eerste plaats zetten, zelfs wanneer ze iets vragen dat niet op de kaart staat, zijn voor mij de grootste.

Het waren twee zalige dagen. Met een flinke wandeling op het uitgestrekte eigen domein van het hotel. Ja, sorry, ik moet elke dag wel mijn wandeling doen om me lekker te voelen, en dat compenseert een beetje voor het heerlijke eten. We brachten een paar zalige uren aan het buitenzwembad door met een goed boek. En in de vooravond werd de spa zelfs  voor een volledig uur exclusief voor ons gereserveerd. Wat een ongelofelijke luxe, en wat een veilig gevoel geeft dat in deze rare covijd-tijden. We genoten van het prachtige binnenzwembad, van de hammam en de sauna. Ook een aanrader voor in de winter trouwens.

We hadden oprecht een heerlijk verblijf in dit prachtige hotel en zullen er zeker nog eens terug willen komen. De ambities zijn dan ook groot om hun 5 sterren de komende jaren nog meer te laten schitteren. Maar de kans is groot dat we ons de komende jaren nog vaker gaan laten verrassen door de tips van de mensen van Caractère, want ze weten de nieuwe pareltjes altijd wel te vinden. En ze zorgen voor aangename extra’s in de hotels die ze aanbieden, voor al hun klanten. Merci daarvoor!