Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Nieuws

22 augustus is Bao Day! Laat ons dat vieren met dit toprecept.

Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken. Dit zachte, luchtige deegbal wordt gevuld met allerlei ingrediënten, zoals gekruid varkensvlees, kip, rundvlees, groenten, of zoete rodebonenpasta.

Het deeg, gemaakt van bloem, water, gist, suiker en een beetje olie, wordt na het kneden in kleine porties verdeeld en gevuld. De bao’s worden vervolgens gestoomd totdat het deeg zacht en luchtig is.

Bekende varianten zijn de Char Siu Bao, gevuld met geroosterd varkensvlees, en de zoete Dou Sha Bao met rodebonenpasta. Bao’s zijn populair als ontbijt, lunch of snack, vooral in dim sum restaurants, en staan bekend om hun zachte textuur en smaakvolle vulling.

Ikzelf vul ze heel graag met pulled pork of eend. Dit is een van mijn favoriete recepten, waarmee ik altijd scoor. Probeer mar eens zelf!

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Recept

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Zonder verzendkosten: kom mijn boeken bij me thuis ophalen!

Omdat veel mensen uit de buurt van Lochristi me vragen of ze mijn boeken nog kunnen bestellen en thuis bij me ophalen, gaan we iets speciaals doen. Tot aan de kerstvakantie kun je “Veel Geluk Gewenst”, maar ook “Waarom Wandelen”, “Mijn Mama’s Kookboek”, en “Mijn Barcelona” bestellen en bij ons thuis ophalen … Lees meer

Wat is het verschil tussen cocoa en cacao?

Vandaag is wereld cocoa day. Ik vroeg me af, toen ik dat zag, wat nu eigenlijk het verschil is tussen cocoa en cacao. Een goede vraag ook voor een quiz, want ik moet bekennen dat ik het zelf niet wist, en ik vermoed dat dat voor veel mensen geldt … Lees meer

Waar komt de brownie vandaan?

Geen twijfel mogelijk: de brownie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd waarschijnlijk eind 19e eeuw uitgevonden. Een chef-kok in Chicago maakte per ongeluk een dichte, smeuïge cake door een fout in het recept of door een misverstand in de keuken … Lees meer

Wat zijn fritters?

Fritters is eigenlijk de verzamelnaam voor alle mogelijke gefrituurde gerechten die een soort beslag bevatten waarin verschillende ingrediënten worden gedompeld voordat ze worden gebakken in olie … Lees meer

De meeste mensen eten hun pizza verkeerd

Volgens een onderzoek eet 61% van de mensen hun pizza met de punt naar beneden. Dat hoort eigenlijk zo niet. Het maakt het lastiger om je pizza vast te houden en de toppings vallen er sneller af … Lees meer

Wat is jerky?

Bij ons is het misschien minder gekend en populair maar in vele landen is jerky zeer geliefd! In Zuid-Afrika bijvoorbeeld kan je het kopen in elke slagerij en supermarkt, en niet een soort, maar veel verschillende … Lees meer

Waar komen sardines eigenlijk vandaan?

Ik ben zot van sardines, voor mij doen ze aan de zomer denken. Sardines zijn kleine visjes die voornamelijk voorkomen in warme, gematigde wateren van de oceaan, dus niet in het Noorden zoals vele andere heerlijke vissen … Lees meer

Een van de grootste afknappers in de horeca voor mij

Mag ik eerlijk zijn? Weet je wat ik een van de meest frustrerende zaken vind in restaurants? Naast slecht eten natuurlijk, want dat is wel de grootste afknapper … Lees meer