Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Nieuws

22 augustus is Bao Day! Laat ons dat vieren met dit toprecept.

Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken. Dit zachte, luchtige deegbal wordt gevuld met allerlei ingrediënten, zoals gekruid varkensvlees, kip, rundvlees, groenten, of zoete rodebonenpasta.

Het deeg, gemaakt van bloem, water, gist, suiker en een beetje olie, wordt na het kneden in kleine porties verdeeld en gevuld. De bao’s worden vervolgens gestoomd totdat het deeg zacht en luchtig is.

Bekende varianten zijn de Char Siu Bao, gevuld met geroosterd varkensvlees, en de zoete Dou Sha Bao met rodebonenpasta. Bao’s zijn populair als ontbijt, lunch of snack, vooral in dim sum restaurants, en staan bekend om hun zachte textuur en smaakvolle vulling.

Ikzelf vul ze heel graag met pulled pork of eend. Dit is een van mijn favoriete recepten, waarmee ik altijd scoor. Probeer mar eens zelf!

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Recept

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

WhatsApp Image 2025-06-03 at 13.53.17 (1)

Het beste cadeau van onze tuin: onze serre!

Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer

Falafel: kruidige klassieker uit het Midden-Oosten

Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips …

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer