4 alcoholvrije alternatieven

Tijdens deze coronatijden moet ik eerlijk toegeven dat er ondertussen wel dagelijks al een aperitiefmomentje geïntroduceerd werd. Dat de tocht naar de glasbol iets zwaarder is en dat ik soms echt denk dat het iets rustiger mag. Ok het mag ff maar nadien weer terug in het normale ritme. Of zoek gewoon net als ik al naar enkele smakelijke alcoholvrije alternatieven.

Ceder’s Gin

 

Bijzonder smaakvol alternatief is Ceder’s Gin. Ceder’s Gin levert absoluut niet in op de aroma’s en serveert je een lekkere alcoholvrije ginversie. Het merk is afkomstig uit Zuid-Afrika en is het geesteskind van Craig & Maria. Voor hun gincreatie mixen ze exotische Kaapse botanische planten en zuiver Zweeds water. Resultaat is een bijzonder lekker alternatief!

Verkrijgbaar bij o.a. Delhaize, Colruyt en Carrefour Hyper, richtprijs € 21,49, www.ceders-alt-gin.com

Seedlip

Een andere alcoholvrije versie on the gin side is Seedlip. Al iets langer op de markt en uitstekend om te gebruiken in al je cocktails. Want dat is Seedlip dan ook, een stevig aroma aan kruiden die perfect zijn om je cocktail af te werken met diepte. Heerlijk alternatief voor wie zonder alcohol wil. Hipsterness in een flesje.

Verkrijgbaar in de betere drankenhandel, richtprijs € 22,50, seedlipdrinks.com

Rumish

Ook op vlak van rum mocht een alternatief niet ontbreken. Maak kennis met Rumish uit Denemarken. Opgelet Rumish bevat nog 0,5 graden alcohol om de smaak te bewaren maar valt wel onder de alcoholvrije drinks. Het drankje mixt moeiteloos vanille uit Madagaskar en nootmuskaat uit Indonesië. Rumish won trouwens de gouden medaille in 2018 voor Best Natural Product in Scandinavië. Best manier om te drinken … on the rocks! De moeite waard om te proberen!

Rumish is verkrijgbaar via o.a. ginsonline.be, richtprijs is € 24,90, www.ishspirits.com

LIEFMANS FRUITESSE

Let the sunshine in … met Liefmans Fruitesse alcoholvrij! Resultaat is een sprankelend fruitbier ideaal voor zomerse barbecues. Een fruitbier met dezelfde intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen … maar alcoholvrij deze editie! Bovendien bevat Liefmans Fruitesse amper 53 calorieën. Perfect om met wat ijsblokjes te combineren.

Verkrijgbaar in de supermarkt, in een 4-pack voor € 4,79, liefmans.be