Het is weer maandag. Het begin van een hele herfstige week. Misschien staat de kerstboom al of wacht je tot na zes december, wanneer de Sint is verdwenen. Allemaal even gezellig. En terwijl het weer buiten echt herfstig wordt, met regen en wind, en wie weet zelfs de eerste winterse neerslag, heb ik voor jullie een superlekker herfstmenu in petto. Smakelijk eten!
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd. Het bijzondere is de lange kooktijd van de zalm. Ik vind het persoonlijk nog lekkerder als zalm wat korter bereid wordt en vanbinnen nog wat rauw is, maar hey, dit is mama’s recept, en geloof me, het is heerlijk … Lees meer
Recept
Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer
Recept
1,5 euro recept: moussaka met een twist
Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer
Recept
Maak eens de pannenkoeken van roger van damme
Ik ben en blijf een grote fan van een lekker stukje vlees, nog altijd enkele keren per week. Ik kies dan zonder uitzondering wel voor kwaliteit. Een goede beenhouwer in de buurt hebben is dan ook een grote luxe. Gelukkig zijn er in Vlaanderen nog genoeg vakmannen en – vrouwen die je maar al te graag met raad en daad bijstaan, die trots zijn op hun vakmanschap, en op hun prachtig product van bij ons … Lees meer
Recept
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau … Lees meer
Recept
Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes
De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer
Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer
Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer
Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer
We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Wat vliegt de tijd zeg. We zijn alweer toe aan onze laatste week van september. Ongelofelijk bijna. De eerste maand van het nieuwe schooljaar hebben we alweer achter de kiezen en we komen weer een weekje dichter bij het vallen van de bladeren … Lees meer
En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders … Lees meer