7 simpele trucs om de zondag zalig te starten

Voor elk van u een heerlijke zondag gewenst. Ik heb er ontzettend veel zin in om er weer een topdag van te maken. Dat lukt mij eigenlijk elke zondag, en dat komt omdat ik mijn vaste ritueel heb om van de zondag echt een feestdag te maken. Zeven trucs om van de zevende dag echt te genieten.

Zet op zondag geen wekker

Het maakt niet uit hoe vroeg je wakker wordt, als je het jezelf maar niet oplegt. Slaap tot je wakker wordt. De zondagse luxe om geen wekker te zetten zorgt voor een heerlijk begin van de dag. Bij mij wil dat zeggen dat ik meestal tot vijf uur, halfzes slaap. Dat klinkt belachelijk vroeg, maar het is wel anderhalf uur later dan op een weekdag, genieten dus!

Draai je maar 1 keer meer om wanneer je wakker wordt.

Snoozen is lekker. Wanneer het effect heeft. Wanneer je merkt dat je veel te vroeg vanzelf wakker wordt, geniet er dan van om je nog eens om te draaien en een beetje verder te snoozen. Maar als je een tweede keer wakker wordt is je lichaam klaar voor de nieuwe dag. Ook al is het nog vroeg, er is niks leuker dan voor je huisgenoten aan de dag te starten. Ik geniet daar enorm van.

Haal er je huisdier bij als je er een hebt

Onze Gilbert slaapt altijd, de hele dag door, maar is ook altijd met veel vreugde wakker te maken. Meer zelfs: wanneer hij merkt dat er licht brandt in de gang, dan laat hij van zich horen. Hij wil net als ik er graag bij zijn wanneer de dag start. En ik kan je verzekeren, er is niks zo leuk als een huisdier dat om je aandacht en streeltjes komt bedelen, dat geeft zoveel energie aan het begin van de dag.

Start met stilte en zet dan heerlijke muziek op

Ik gun mezelf altijd even stilte aan het begin van de dag. En daarna gaat er klassieke muziek of jazz op. En nog het liefste van al zet ik een oude vinylplaat op om de dag te starten. Ik schrijf dan wat voor de blog, of ik lees wat. Wat werken op zondagochtend geeft me rust en energie.

Ga naar buiten bij zonsopgang

Zelfs wanneer het nog koud is buiten, is er echt niks leuker dan vroeg de deur uit te gaan. De wereld slaapt nog, en jij gaat al de eerste kilometers van de dag wandelen. Dik aangekleed lukt dat zelfs in de winter. Een frisse neus halen geeft je zondag een gigantische boost, geloof me.

Stop bij de bakker

Nik leuker dan na de vroege ochtendwandeling, met een flinke honger, te stoppen bij de warme bakker. Het geurt er gewoon naar zondag. Neem maar veel lekkers mee, je hebt toch al calorie├źn verbrand met je wandeling. Verwen jezelf daarna met een heerlijk ontbijt, met een eitje bij, en vers geperst sinaasappelsap.

Geniet van de dag en vergeet welke dag het morgen is

De zondag is een dag om uitgebreid te genieten. Kook samen, zet een leuk muziekje op, ga met de familie nog eens naar buiten, aperitief lekker, zet eens een fijne film op. Kortom, geniet. En denk vooral niet aan morgen. Pluk deze dag!