Afschuwelijke nacht gehad, en het is mijn eigen schuld

Je wil echt niet weten welke zotte nacht ik heb beleefd. Ik heb tijdens mijn slaap werkelijk de ene na de andere nachtmerrie doorgemaakt. De meest intense reeks aan dromen die ik in jaren zag passeren heb ik de voorbije uren beleefd. Het is zelfs bijna niet uit te leggen welke avonturen ik tijdens mijn slaap allemaal heb beleefd, met vrienden, familie, collega’s. En ik kan je verzekeren: er zaten afschuwelijke horrormomenten tussen.

Toen ik door mijn wekker deze ochtend iets over vier wakker werd gemaakt wist ik even niet meer van welke planeet ik precies was. En ik vroeg me onder de douche af: waar heb ik die reeks aan nachtmerries eigenlijk aan verdiend? Want ik droom vaak intens, maar nu was het er echt over. En toen dacht ik: misschien ligt het wel aan mezelf, en aan mijn avondeten, want eerlijk gezegd, dat is toch ook een klein beetje fout gegaan.

Ik had nog wat taco’s over van woensdagavond, en omdat ik eigenlijk volle bak bezig was met koken voor vanavond wou ik een snelle hap voor tussendoor in elkaar flansen, heb ik er nog wat extra bonen, vegetarisch gehakt, tomatensaus en … pikante olie aan toegevoegd. En met die hete olie ben ik per ongeluk veel te gul mee geweest. En dat is blijkbaar nefast voor je nachtrust.

Pittig eten zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling, lichaamstemperatuur en hersenactiviteit maximaal gaan werken. Vooral tijdens de REM-slaap (de fase waarin dromen plaatsvinden) kunnen deze effecten blijkbaar zorgen voor enge dromen. Dus voorzichtig met de pikante saus ’s avonds.