Als er winkels, theaters of klassen een DJ zoeken?

Zalig om te zien. En toch ook een beetje raar tegelijk. De beelden van feestende mensen die de voorbije uren massaal passeerden op de sociale media. Het leek alsof werkelijk alle jonge mensen zijn uitgegaan het voorbije weekend. En niet met de handrem op. Er werd gedanst en gedronken, geknuffeld en gekust. Iedereen was aan het feesten. Ik ben zelf DJ en mijn agenda loopt stormachtig vol de komende maanden. Dat maakt me oprecht blij. Mensen snakken naar vrijheid en willen die vieren. Dus logisch dat het dan meteen volle bak is. En toch…

Maar van in het begin van de covid-crisis, tot op vandaag, snak ik altijd naar rechtlijnigheid en eerlijkheid. En ook al ben ik ontzettend blij dat er weer vrijheid is om te leven en te feesten, toch stel ik mij één vraag. Als in het nachtleven de mondmaskers af mogen, waarom moeten ze elders dan nog wel? Ik denk dat het veel gevaarlijker is in een overvolle discotheek dan in een supermarkt. Ik denk dat jongeren mondkapjes op school ook zot vinden, als ze ze wel mogen afzetten wanneer ze op café gaan. Onlogisch. Ik weet dat de overheid zal schermen met het CST, maar heel eerlijk: maakt dat uitgaan zoveel veiliger dan naar een klerenwinkel gaan met je moeder of kind? Denk het niet. Zouden we niet beter van alle winkels, theaters en klassen discotheken maken, zei iemand op twitter, en ik moet toegeven: ik denk er ook zo over, vrees ik.

Het is maar een bedenking. En nog een tweede: ik hoop oprecht dat het nu allemaal niet teveel en te snel is. Want ja, ik wil de vrijheid meevieren, maar hopelijk gaan de besmettingscijfers nu niet weer door het dak. Maar laat mijn bezorgdheid de sfeer niet verpesten.