
Avocado in je koffie? Probeer het eens!
Bij het denken aan mosterd in je koffie, een rolmops in je pudding of aan andere bizarre smaakcombinaties gaan je nekharen misschien overeind staan. Maar er zijn ook combinaties die op het eerste zicht raar klinken maar heel lekker blijken te zijn. En avocado en koffie is een gekend voorbeeld.
Een tijd terug was er een hype : cappuccino uit een avocadoschil drinken. Het begon als grap, een barista uit Melbourne zag online een foto van een cappuccino geserveerd in een lege avocadoschil en besloot dit voor de grap zelf eens te serveren. De grap groeide uit tot een hype.
Een vreemde maar lekkere combinatie. Avocado is zacht en romig, terwijl koffie kruidig en vol van smaak is. Probeer eens een smoothie van avocado, melk, vanille, en koffie. Vrij eenvoudig te maken :
INGREDIËNTEN
- 1 rijpe avocado
- 60 ml espresso (of andere sterke koffie)
- 240 ml melk (soja-of amandelmelk kan ook)
- 1 zakje vanillesuiker
- Wat ijsblokken.
BEREIDING
- Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.
- Meng het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten op hoge snelheid in een blender.
- Doe de ijsblokken in een hoog glas en giet de smoothie er over.
Reacties