Bah! Jekkes! Dit lust Marc Coucke absoluut niet …

Marc Coucke is een fijnproever en een levensgenieter. Hij heeft de benen natuurlijk al onder de mooiste gastronomische tafels ter wereld gestoken, en is zelf met Wout Bru mede eigenaar van verschillende prachtige restaurants in Durbuy. In La Reserve, het prachtige hotel in Knokke waar hij samen met Bart Versluys eigenaar van is komt Peter Goossens trouwens volgend jaar neerstrijken met een prachtig restaurant. Maar Peter zal als geen ander weten dat Marc vooral verzot is op gewoon lekker eten. Niet teveel gedoe op zijn bord. Als Marc zijn verjaardag viert is de kans groot dat dat in het Hof Van Cleve is, maar daar zal hij dan toch liefst biefstuk friet vragen. Wat dat betreft is Marc een echte Belg.

Er is één ding dat Marc trouwens echt niet lust. Op geen enkele manier. En dat zijn oesters. Het is een dingetje uit zijn jeugd. “Ik lustte het absoluut niet. Maar mijn mama wou me dat echt leren eten. Dus telkens er een feest was of zo en er waren oesters, dan verplichtte mama mij om er minstens eentje te eten. Om het te leren eten. Maar dat is dus compleet verkeerd uitgedraaid, want door dat het echt moest is mijn walging voor oesters enkel nog gegroeid. Vraag maar aan Wout en alle andere chefs die mij kennen. Ik eet werkelijk alles. Geen probleem. Met niks. Maar oesters moet ik echt niet hebben.”

Binnenkort komen Marc en zijn lieve vrouw Nathalie nog eens dineren met vrienden bij ons thuis. Ik maak tijdens zo’n etentjes graag mijn gegratineerde oesters, bekijk het recept maar eens, ze zijn heerlijk. Maar dat zal ik dan maar niet doen. We gaan Marc zijn walging voor oesters zelfs met dat heerlijke recept niet klein krijgen vrees ik. Als Peter Goossens er al niet in slaagt met dit zalige recept dat hij een paar jaar geleden deelde op Would Be Chef: platte oester 0/6 dan zal ik ook absoluut geen kans maken om Marc te overtuigen vrees ik…