Bah! Jekkes! Dit lust Zita Wauters absoluut niet …

Het is intussen toch al een flink aantal jaar geleden dat Zita Wauters en broer Nono in Barcelona op vakantie waren met hun ouders en op ons terrasje zijn komen lunchen. Het was een ander soort lunch dan andere etentjes met vrienden, want Koen drinkt dus geen alcohol. En hij eet het liefste gezond ook. Maar het was wel supergezellig.

En ik herinner me vooral hoe lief en vriendelijk en goed opgevoed die gasten waren. Zita en Nono vonden alles lekker, en hielpen me om het eten van de keuken naar ons kleine terrasje te brengen, en bij het afruimen wilden ze ook per se helpen. Super vriendelijke kinderen waren dat.

Ik volg ze vandaag ook nog allebei graag op Instagram en Zita, die intussen een prachtige jongedame is geworden, zie ik ook steeds vaker van lekker eten en af en toe van een glaasje wijn genieten. In mijn herinnering aten zij en haar broer ook echt alles wat ik klaargemaakt had toen in Barcelona. Dus toen ik haar voor deze rubriek vroeg wat ze echt echt echt niet lust was ik heel benieuwd wat ze zou zeggen. Was er wel iets wat ze niet graag at? En jawel. Er zijn twee dingen die Zita niet graag eet.

Champignons vind Zita echt niet lekker, maar de smaak op zich valt nog redelijk mee. Dus champignonsaus zou nog wel gaan. Maar als er in de spaghetti of zo een groot stuk paddenstoel zit dan haakt ze echt volledig af: “Ja, dat vind ik wel verschrikkelijk… het ligt puur aan de structuur denk ik, zo’n groot stuk champignon vind ik echt vies om op te kauwen.”

Maar meer nog dan paddenstoelen heeft Zita echt niet zo graag witloof. “Een witloofslaatje dat gaat nog, rauw lust ik witloof wel. Maar warm, gebakken of in de oven of zo vind ik echt verschrikkelijk.”

Witloof is iets wat veel mensen niet lusten. En vaak is dat al sinds de kindertijd. Vaak is het licht bittere van warm witloof iets waar mensen niet van houden. Zelf ben ik er echt gek van. De manier waarop mijn oma en mama witloof maken is echt zo lekker: in de oven met ham en kaassaus.

Toen ik Zita trouwens vroeg of ze witloofrolletjes met kaas en hesp dan ook niet lekker vond gaf ze een heel funny antwoord: “Die kaassaus en hesp is top maar die witloof haal ik er dan altijd zo wat tussenuit, nee die witloof vind ik maar niks.”