Bang voor vandaag! Gisteren ging het al goed fout bij ons

Gisterenmorgen kwam er een SMS’je van de buren bij me binnen: één van onze bomen was omgewaaid door de storm en was over de haag op de parkeerplaats van de buren gewaaid. Het gebeurde tijdens m’n ochtendshow, wellicht, want bij het wegrijden ’s ochtends vroeg heb ik niks gemerkt.

Ik moet zeggen dat m’n hart even stil stond toen ik het bericht kreeg. Onze buren, dat is een crèche, en dat is toch de grootste nachtmerrie: dat er de kindjes daar iets zou overkomen. Maar gelukkig is dat niet gebeurd. En de boom is zo vroeg gevallen dat er ook nog geen auto geparkeerd stond. Gelukkig maar.

Vandaag wordt weer een dagje bang afwachten. Een nieuwe, nog ergere storm zal deze namiddag door ons land razen. Met windstoten tot 140 kilometer per uur. Alle bossen zijn dicht. Onze tuin is een half bos. Ik hou mijn hart vast, en hoop dat onze bomen zich met hun wortels vastklampen aan de grond.

Voor elk van u: hou het zo veilig mogelijk. Neem alstublieft geen risico’s. Beste horecabedrijven: zet uw terras binnen of bindt het vast. Opgelet met parasollen, dat die niet gaan vliegen. En dat het maar snel morgen is, ik duim al voor stilte na de storm.