Bedankt voor de voorbije 50 jaar

Dankbaarheid. Dat is het gevoel dat overheerst op deze bijzondere dag, 7 juni 2023. Ik ben zo dankbaar voor het leven. Ja, 50 worden is best een speciaal moment. Je bent in het beste geval zo ongeveer halfweg. Alhoewel: zou het niet fijn zijn als ik op mijn 107 nog wat op de sociale media loop te zagen over hoe gezond wandelen wel niet is? Ik ga ervoor. Stap voor stap.

Vandaag sta ik even stil. Heel even. Ik heb een halve eeuw al mogen leven. Met veel vreugde en hier en daar wat pijntjes en gehaper, maar dat hoort bij het leven. Het is tenslotte ook maar de eerste keer dat ik leef, dus ik sloeg de bal ook wel eens mis, met mijn grote mond en mijn ambitie en uitsloverij. Maar ik hoop oprecht dat ik de mensen die mij al zoveel liefde hebben gegeven minstens evenveel warmte heb terug gegeven. Ze verdienen het beste.

Ik heb al 50 jaar de beste ouders ooit. Merci mama en papa om elkaar zo graag te zien, anders waren mijn broer Arn en ik er nooit geweest. Jullie zijn onze mooiste voorbeeld. Ik ben geen open boek als het over de liefde gaat, maar ik heb al decennialang de liefste, de beste, de meest geduldige partner die je kan dromen. Merci schat. Ik heb een geweldige familie en zoveel trouwe vrienden en (h)eerlijke collega’s. Wat zou ik zijn zonder jullie?

En daarnaast ben ik zo dankbaar dat ik al zolang zoveel mensen mag lastig vallen met mijn radioverhalen, mijn DJ-sets, mijn columns, mijn boeken, mijn recepten, mijn wijnen, mijn.. ach mijn gedoe. Jullie zijn zo geduldig en lief.

Als jullie het ok vinden ga ik nog even verder. Wat denk je?

 

Merci allemaal,

 

Svebn