Bedenk het beste mosselrecept en win een weekend in Zeeuws Vlaanderen #advertentie

Ik heb bijzonder goed nieuws. Als trotse mosselambassadeur mag ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere mosselrecept van 2023 te bedenken. Ik daag jullie uit om creatief aan de slag te gaan met deze zalige lekkernij en mezelf en een gespecialiseerde jury van mosseltelers uit Zeeuws Vlaanderen te verrassen met een fantastisch recept. Als winnaar mag je de titel “Mosselrecept 2023” boven jouw recept zetten, ik kom bij je langs om samen een video te maken van de bereiding en die wordt gedeeld via Would Be Chef en Mosselen Zo Uit Zeeland. En je wint een culinair weekend in Zeeuws Vlaanderen: een heerlijke overnachting voor 2 in Philippine, een mosselmaaltijd voor 2 personen in Philippine en op de koop toe een mosselpakket voor 4 personen thuisgestuurd incl. 3 kilo mosselen!

Je kunt je recept, al dan niet met foto’s, mailen via [email protected] tot dinsdag 15 augustus. Daarna maken we de winnaar bekend en kom ik langs met de videoploeg op een afgesproken dag. Veel succes, ik ben benieuwd naar jullie recepten.

DE MOSSELEN ZIJN ER WEER!

Onder grote belangstelling zijn vorige week in de Oosterschelde officieel de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen 2023 van de bodem opgevist. Kenners roemen de kwaliteit, die veel beter is dan vorig jaar. Aan boord konden topkoks Jannis Brevet en Jeroen Achtien samen met mosselambassadeur Jan Boskamp als eersten de nieuwe oogst proeven. De Zeeuwse bodemmosselen zullen vanaf vandaag weer overal in België en Nederland in grote hoeveelheden de mosselpannen in gaan. De Zeeuwse mosselkwekers toonden zich bij de seizoensopening heel gelukkig met de mooie kwaliteit die zij kunnen aanvoeren. “Wat we nu aantreffen op onze percelen in de Oosterschelde en op de Waddenzee ziet er prima uit. Veel beter dan vorig jaar,” zo zegt mosselkweker Jan Schot. De eerste aanvoer bij de Nederlandse Mosselveiling laat al mooie vleesgewichten zien. “Kook je een kilo mosselen, dan zit er nu tegen 300 gram visvlees aan. Dat gaat de komende weken alleen maar beter worden,” aldus Jan Schot.