Benecol helpt om je cholesterol te verlagen #ad

Ik ben een ontzettende wandelaar, en sporten is een goede manier om gezond en fit te blijven. Ik kan het iedereen dan ook aanraden, en dat doe ik uitgebreid op mijn sociale media. Ik heb het voortdurend over wandelen, wandelen, wandelen. Maar laat ik toch 1 misverstand uit de wereld helpen: het is geen 100%  garantie op een lage cholesterol. Sporten is uitstekend, dus beweeg zoveel mogelijk, maar zelfs op en top fitte mensen kunnen toch een hoge cholesterol hebben. Laat je cholesterol daarom checken bij je huisarts.

Er zijn nogal wat misverstanden over cholesterol. Er wordt nogal makkelijk beweerd dat vooral 65-plussers last hebben van een te hoge cholesterol, maar dat klopt eigenlijk niet. Maar liefst 39% van de 18- tot 39-jarigen heeft al een te hoge cholesterol? En maar liefst 55,7% van de 40- tot 64 jarigen. Dat is een zeer groot deel van de bevolking.

Nog zo’n misverstand is dat het vooral een kwaaltje zou zijn waar mannen last van hebben. Maar ook dat blijkt helemaal niet te kloppen, want ook ook vrouwen kunnen een te hoge cholesterol hebben, meer zelfs, eigenlijk zit de verdeling op 50/50. Het risico voor vrouwen is dus even hoog. Alleen blijken er veel mensen last van te hebben zonder het goed te beseffen.

En toch moet je het in de gaten blijven houden. En laten controleren door je arts. Een verhoogde cholesterol is immers één van de belangrijkste risicofactoren in de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Cardiovasculaire aandoeningen, waaronder coronaire hartziekten, veroorzaken bijna één derde van alle overlijdens wereldwijd, en is daarmee dus nog altijd de grootste doodsoorzaak van deze tijd.

Het zijn cijfers die ik op Would Be Chef met je deel omdat bewust omgaan met cholesterol iets is wat we allemaal zouden moeten doen, oud en jong, man en vrouw, sporter en niet-sporter. Sporten helpt. Maar ook voeding kan een verschil maken. De margarines, yoghurt en yoghurtdrink van Benecol bevatten plantenstanolester. In meer dan 80 klinische studies is daarvan bewezen dat die de LDL-cholesterol verlaagt. 1 inname per dag van Benecol yoghurt of yoghurtdrink volstaat om je cholesterol (pro-)actief te verlagen. Ook Benecol margarine smeren, aan 3 porties per dag helpt al.

Alle kleine beetjes helpen. Bewegen. Gezond leven. En uitkijken met wat je eet of smeert. Dat Benecol kan helpen om je cholesterol te verlagen is dus zeker goed meegenomen. De Benecol yoghurt drinks zijn verkrijgbaar in je supermarkt, de Benecol margarines shop je bij Carrefour, Delhaize, Spar en Okay, de yoghurts koop je bij o.a. Carrefour Hyper.