Beter slapen dankzij lavendel? Fabeltje of niet? #collab

Het is vandaag de internationale dag van de slaap. Zonder twijfel één van de belangrijkste dagen van het jaar. Want mensen die goed slapen zijn gewoon veel gelukkiger, zijn minder moe en kunnen dus meer uitdagingen aan met de glimlach. Genoeg goede slaap is ook belangrijk als je je gewicht een beetje onder controle wil houden en gewoon gezond wil leven. Slaap, maar ook het gebrek eraan, heeft voor iedereen dus een enorme invloed, en ikzelf als ochtend-DJ en dus als extreem vroege vogel kan daar natuurlijk behoorlijk goed over meepraten.

Ook al heb ik al heel mijn leven weinig slaap nodig, het zit een beetje in de familie, de kwaliteit van mijn slaap is wel echt belangrijk. Ik slaap in twee stukken, ’s nachts een uurtje of 5, en overdag een flink uurtje. Siësta is voor mij misschien wel het meest deugddoende slaapuurtje van de dag. Maar ik besef ook wel: de meeste mensen kunnen in de namiddag niet zomaar even hun bed induiken met de gordijnen dicht. Wat dat betreft heb ik een flink voordeel.

Maar los van de siësta is het super belangrijk om vooral ’s nachts ook goed te slapen. En daarom heb ik een paar kleine rituelen die me wel helpen. Je kunt best gaan slapen als je fysiek moe bent. Dat is de basis om goed te slapen, dus wat sporten overdag helpt, maar overdrijf niet, extreem moe zijn zorgt gek genoeg ook soms voor slapeloze nachten. Je kunt best ook niet overdrijven met alcohol ’s avonds, dan kun je beter wat lichte kruidenthee drinken. Het laatste uur proberen wij blauw licht te vermijden, dus leggen we die Smartphone meestal weg. Wij proberen ook nooit met ruzie te gaan slapen, daar lig je toch maar over te piekeren. En nog een tip: doe niet teveel lastige dingen voor het slapen gaan, lees een boek, luister wat muziek, kijk wat eenvoudige TV desnoods. Maar zeker niet naar te zware of te spannende dingen, of naar ellendig nieuws.

En er zijn wat hulpmiddeltjes die werken. Voedingssupplementen die melatonine bevatten zijn bijvoorbeeld interessant. En wat wij ook elke avond doen is lavendelspray op onze kussens sproeien, dat geeft ook een gevoel van rust. Ik schreef daar een paar maanden geleden al eens over, en prompt kreeg ik toen het voorstel van EG om Lunestil eens een tijdje uit te proberen. Ik ben zoals jullie weten als fervent wandelaar ambassadeur van CURCUFEN (een voedingssupplement van EG dat mij super helpt om mijn spieren soepel te houden) en toen ik het voorstel kreeg om het effect van Lunestil eens te checken, dacht ik: why not.

 

Lunestil, zo las ik op de website, is een uniek product omdat het krachtige ingrediënten combineert in een innovatieve duocapsule. De buitenste capsule, die meteen vrijkomt, bevat lavendelolie. Dit helpt voor rust en ontspanning*, zodat je rustig bent voor het inslapen (heel veel mensen slapen immers slecht door te veel stress, te veel piekeren voor ze gaan slapen). De binnenste capsule, die vrijkomt na het inslapen, bevat passiflora incarnata (passiebloem) dat voor een gezonde nachtrust zorgt*. De binnenste capsule bevat ook melatonine (0,29mg) en vitamine B6. Lunestil geeft geen gewenning of verslaving. En ’s morgens sta je fris en opgeladen op. Je moet slechts 1 capsule nemen 1u voor het slapengaan. Dat wou ik dus wel eens checken.

Ik moet eerlijk zeggen: Lunestil bezorgde me echt wel een goede nachtrust, op een gezonde manier. Het zijn geen slaappillen, want daar ben ik echt wel wat bang van, want verslavingen, daar wil ik echt nooit in terecht komen. Maar Lunestil geeft geen gewenning of verslaving, dus dat is al goed. En een betere nachtrust verkrijgen met een natuurlijk voedingssupplement, dat is natuurlijk wel een mooie zaak. Lunestil, is gewoon in de apotheek te koop, dus zonder voorschrift, en door de lavendelolie en passiebloem heb je meer kans om gezond te slapen. Goed om te weten toch, op deze dag van de slaap?

 

*Lunestil® is een voedingssupplement en aangewezen voor gebruik bij volwassenen vanaf 18 jaar. Lunestil® kan het rijgedrag en het uitvoeren van gevaarlijke handelingen beïnvloeden. *Lavandula angustifolia is rustgevend en ontspannend en draagt bij tot een goede en gezonde nachtrust. Passiflora incarnata te gebruiken voor een gezonde slaap en om ‘s ochtends uitgerust wakker te worden. Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid.