Breaking news! Een nieuw 3 sterren restaurant in ons land

Vanmiddag zijn ze weer uitgereikt: de Michelin sterren, op een feestelijk gala in Bergen. En het was absoluut een topdag voor de Belgische gastronomie want Boury uit Roeselare heeft een derde ster te pakken. Dat was na de derde ster van het Zilte in Antwerpen vorig jaar niet verwacht. Samen met Peter Goossens en Hof van Cleve en Viky Guenes krijgt Tim Boury dus ook een welverdiende derde ster. Fantastisch nieuws!!!!

Er zijn ook drie restaurants die twee sterren krijgen. Restaurant Villa Lorraine van Yves Mattagne uit Brussel. Restaurant Colette – De Vijvers uit Averbode van chef Thijs Vervloet en meteen van geen ster naar twee, in het eerste jaar van de opening: Hertog Jan At Botanic van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.

Ook zijn er zestien restaurants die hun eerste ster krijgen.

De grootste opdoffer kreeg Comme Chez Soi van Lionel Rigolet te verwerken, ooit het beste restaurant van ons land, met drie sterren, nu nog slechts eentje. In een persbericht zeggen ze:  “Wij willen ons fantastisch team, onze trouwe klanten, onze vrienden en familie bedanken voor hun niet aflatende steun in goede en slechte tijden; hun aanwezigheid gaat recht naar ons hart en is alle sterren van de wereld waard. Comme chez Soi is op de eerste plaats een huis dat graag ontvangt, behaagt en deelt dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.”