Breaking News: Hertog Jan gaat opnieuw open, in Antwerpen!

Het beste culinaire nieuws van deze dag! Drie jaar nadat Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hun legendarische eettempel Hertog Jan (drie sterren, en jarenlang ook opgenomen in de Top 100 van de beste restaurants van de wereld) definitief sloten in Zedelgem, krijgt dit prachtige culinaire verhaal een tweede leven, dit keer in Antwerpen.

In mei 2021 openen gert en Joachim niet enkel een tweede Bar Bulot, maar dus ook “Hertog Jan at Botanic Antwerp” in “Botanic Sanctuary Antwerp” een prachtig vijfsterren hotel met wellness en vergadermogelijkheden in Antwerpen, op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen.

Het restaurant zal maar 12 plaatsen hebben, en maar twee weken per maand open zijn, wat het gegarandeerd de hype van het jaar al maken. Gert en Joachim zullen de gasten persoonlijk ontvangen en culinair verwennen. Je zult er wellicht de klassiekers van vroeger in Brugge kunnen proeven, maar ik weet zeker dat Gert intussen zoveel inspiratie heeft opgedaan om de gelukkige gasten te verwennen met straffe nieuwe topgerechten.

Ik ben super blij dat deze twee toppers toch weer de stap naar de topgastronomie durven zetten. En het is ook gewoon fantastisch culinair nieuws voor Antwerpen en de rest van België. Geen idee eigenlijk wanneer de wachtlijst voor deze nieuwe gastronomische hot spot open zal gaan. Maar ik zal het zeker laten weten hier op de blog… nadat ik voor mezelf twee plaatsjes heb geboekt. Sorry hé. Dit wil ik niet missen!