In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over. Maar vaak krijg ik de vraag: “en hoeveel moet ik dan wel wandelen om wat ik eet effectief te verbranden?” Je kunt grosso modo stellen dat je zo’n 300 calorieën per uur verbranden kunt, al wandelend.
Ik heb, niet om jullie te ontmoedigen, maar gewoon voor de duidelijkheid, toch vlug even berekend wat wandelen dus concreet met je doet. En hoeveel je moet stappen om die lekkere fastfood, waaraan je toch af en toe niet kunt weerstaan, te verbranden.
Je zult misschien toch twee keer nadenken voor je troost zoekt in de vette hap, zeker omdat er zoveel gezondere alternatieven te vinden zijn… Alleen al op deze blog staat het vol lekkere, gezonde recepten. Maar als je veel sport mag je uiteraard zondigen. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan.
Een klein zakje chips: 150 kCal… Dat wil zeggen, een half uur wandelen.
Een Twix: 248 kCal… Toch al zeker vijftig minuten wandelen.
Een (normaal) pakje friet met mayonaise: 600 kCal… Twee uur wandelen.
Een smoske: 700 kCal… Twee uur en twintig minuten wandelen.
Pizza Dr Oetker: 839 kCal… Bijna drie uur wandelen.
Big Mac Menu: 1305 kCal… Maar liefst vier en een half uur wandelen.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer