In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over. Maar vaak krijg ik de vraag: “en hoeveel moet ik dan wel wandelen om wat ik eet effectief te verbranden?” Je kunt grosso modo stellen dat je zo’n 300 calorieën per uur verbranden kunt, al wandelend.
Ik heb, niet om jullie te ontmoedigen, maar gewoon voor de duidelijkheid, toch vlug even berekend wat wandelen dus concreet met je doet. En hoeveel je moet stappen om die lekkere fastfood, waaraan je toch af en toe niet kunt weerstaan, te verbranden.
Je zult misschien toch twee keer nadenken voor je troost zoekt in de vette hap, zeker omdat er zoveel gezondere alternatieven te vinden zijn… Alleen al op deze blog staat het vol lekkere, gezonde recepten. Maar als je veel sport mag je uiteraard zondigen. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan.
Een klein zakje chips: 150 kCal… Dat wil zeggen, een half uur wandelen.
Een Twix: 248 kCal… Toch al zeker vijftig minuten wandelen.
Een (normaal) pakje friet met mayonaise: 600 kCal… Twee uur wandelen.
Een smoske: 700 kCal… Twee uur en twintig minuten wandelen.
Pizza Dr Oetker: 839 kCal… Bijna drie uur wandelen.
Big Mac Menu: 1305 kCal… Maar liefst vier en een half uur wandelen.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer