Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in. In Italië wordt cappuccino traditioneel beschouwd als een ochtenddrank, omdat er cafeïne inzit en het wordt geassocieerd met het opwekken van alertheid, en daarom wordt het meestal vóór 11:00 uur gedronken. Dit komt omdat Italianen over het algemeen de voorkeur geven aan lichtere, melkkoffie in de ochtend, zoals cappuccino, om hun ontbijt te begeleiden.
Cappuccino is een koffiedrank die bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim. Het heeft een rijke smaak en wordt vaak beschouwd als een zwaardere koffiedrank vanwege de melk. Na 11:00 uur en vooral na de lunch drinken Italianen meestal espresso (een kleine, sterke koffie zonder melk), omdat ze geloven dat het lichter is voor de spijsvertering.
Het is daarom minder gebruikelijk om cappuccino ’s middags of’ s avonds te drinken, en sommige mensen in Italië kunnen het zelfs ongepast vinden om cappuccino na het ontbijt te bestellen. Het is dus voor hen meestal de boost aan het begin van de dag, en mensen, vooral toeristen, die een cappuccino bijvoorbeeld na het eten ’s middags of ’s avonds bestellen, kunnen wel eens raar bekeken worden.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer