Nieuws

De Britten verstaan iets totaal anders onder pudding dan wij!

Pudding is bij ons crème. Vaak vanillepudding, een dessert dat onze moeders vaak maakten, en tot op vandaag populair is bij ons. In het Verenigd Koninkrijk verwijst “British pudding” naar een breed scala aan gerechten die zowel zoet als hartig kunnen zijn, met vaak een zachte, vochtige textuur doordat ze worden gestoomd, gekookt, of gebakken.

Bekende voorbeelden van zoete puddings zijn sticky toffee pudding, een zachte cake met toffeesaus die vaak met room of custard wordt geserveerd, en Christmas pudding, een rijke, zware dessertpudding van gedroogd fruit, specerijen en alcohol, die vaak al maanden voor Kerstmis wordt gemaakt om de smaken te laten rijpen. Ook hartige puddings zijn populair, zoals Yorkshire pudding, een luchtig beslaggerecht dat vaak wordt geserveerd bij het traditionele Sunday roast, en black pudding, een bloedworst gemaakt van varkensbloed, vet en haver, die meestal bij het ontbijt gegeten wordt.

In het Verenigd Koninkrijk betekent “pudding” daarnaast ook simpelweg “dessert” in het algemeen, dus als iemand vraagt “What’s for pudding?” bedoelt die eigenlijk “Wat is het dessert?” Dat kan dus evengoed een taart zijn, of zelfs een ijsje. Bijzondere gasten die Britten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips …

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer

Het is wereld tapas dag. Maar waar komen tapas vandaan?

Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer

Fish and chips: serveer deze Britse klassieker op een leuke manier thuis

Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer