Nieuws

De Britten verstaan iets totaal anders onder pudding dan wij!

Pudding is bij ons crème. Vaak vanillepudding, een dessert dat onze moeders vaak maakten, en tot op vandaag populair is bij ons. In het Verenigd Koninkrijk verwijst “British pudding” naar een breed scala aan gerechten die zowel zoet als hartig kunnen zijn, met vaak een zachte, vochtige textuur doordat ze worden gestoomd, gekookt, of gebakken.

Bekende voorbeelden van zoete puddings zijn sticky toffee pudding, een zachte cake met toffeesaus die vaak met room of custard wordt geserveerd, en Christmas pudding, een rijke, zware dessertpudding van gedroogd fruit, specerijen en alcohol, die vaak al maanden voor Kerstmis wordt gemaakt om de smaken te laten rijpen. Ook hartige puddings zijn populair, zoals Yorkshire pudding, een luchtig beslaggerecht dat vaak wordt geserveerd bij het traditionele Sunday roast, en black pudding, een bloedworst gemaakt van varkensbloed, vet en haver, die meestal bij het ontbijt gegeten wordt.

In het Verenigd Koninkrijk betekent “pudding” daarnaast ook simpelweg “dessert” in het algemeen, dus als iemand vraagt “What’s for pudding?” bedoelt die eigenlijk “Wat is het dessert?” Dat kan dus evengoed een taart zijn, of zelfs een ijsje. Bijzondere gasten die Britten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Fetuccini Alfredo. Een zalig lekkere pasta!

Fettuccine Alfredo is een Italiaans pastagerecht met een romige saus, meestal geserveerd met fettuccine, maar maak ze gerust met andere pasta. De saus is een absolute klassieker vol smaak en  bestaat uit boter, room, Parmezaanse kaas, en vaak een beetje knoflook … Lees meer

Zo simpel is het om chopsticks te gebruiken

De chops sticks, ook wel eens “stokjes” genoemd, die je bij de Chinees krijgt lijken voor sommige mensen gruweltuigen die ze absoluut nooit zullen kunnen gebruiken … Lees meer

Weet jij wat pork rind is?

Bij ons is het niet zo populair maar er zijn landen waar ze er gek op zijn. Pork rind, ook wel bekend als cracklings of pork crackling, is niks meer of niks minder dan de krokante huid van varkensvlees … Lees meer

Waar komt wortelcake vandaan?

Wie heeft ooit bedacht: ik ga eens een dessert met wortels maken? Wel, wortelcake heeft zijn oorsprong hier bij ons in Europa, waar wortelen al sinds de middeleeuwen werden gebruikt in zoete gerechten omdat ze een natuurlijke zoetheid hebben … Lees meer

Vandaag is Chinees Nieuwjaar: wat is dat precies?

Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lente Festival genoemd, is het grootste traditionele feest in China. Het wordt gevierd volgens de maancyclus, dus de datum varieert tussen 21 januari en 20 februari … Lees meer

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer