De nacho is zo’n snack die bijna overal ter wereld geliefd is, van tapasbars tot bioscopen. Oorspronkelijk komt hij uit Mexico, meer bepaald uit de stad Piedras Negras, waar in 1943 een creatieve kelner genaamd Ignacio “Nacho” Anayaiets moest verzinnen met wat restjes: tortillachips, kaas en jalapeño’s. Het resultaat? Een spontane hit.
Nacho’s zijn populair omdat ze simpel, veelzijdig en deelbaar zijn — het ideale comfortfood om samen van te genieten. Ze horen warm gegeten te worden, liefst met gesmolten kaas die net nog een beetje trekt als je een chip optilt.
Je kunt er alle kanten mee uit: klassiek met cheddar en salsa, luxueus met pulled pork en guacamole, of zelfs in een zoete variant met chocolade en fruit.
Ik deel voor de gelegenheid nog eens mijn succesrecept voor zalige nacho’s
Nacho’s zijn altijd plezierig. Je kunt er dipjes bij serveren, en gesmolten kaas. Het is de perfecte hap voor bij de film, al dan niet in de cinema. Maar je kunt er ook heuse gerechten mee maken. Vaak denken mensen enkel aan kaas bij nacho’s, soms ook aan vlees, maar je kunt en mag uiteraard creatiever aan de slag … Lees meer
Recept
Nacho’s met surimi, cheddar en een pittige salsa
Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer
Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer
Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer