Ik ben door heel veel te sporten, vooral wandelen, maar ook work outs in de gym, intussen meer dan twaalf kilo afgevallen. Maar als ik zo intens aan het sporten ontstaat soms de neiging om meer te eten, of al eens toe te geven aan calorierijke tussendoortjes. Dat helpt natuurlijk niet om kilo’s te verliezen, dus ik moet constant opletten.
Want eigenlijk is er maar één regel als je echt af wilt vallen: je moet minder calorieën eten dan je kunt verbranden op een dag.
De verleidingen lonken echter langs alle kanten. Calorieën zitten overal, en voor je het weet ben je toch weer te veel aan het eten, of stiekem aan het snoepen… Daarom heb ik tien slimme tips voor je op een rij gezet om een stuk minder calorieën tot je te nemen.
Frisdranken en alcohol zijn echte boosdoeners. Probeer die te vermijden.
Probeer andere zoetjes in plaats van de gekende caloriebom “suiker”.
Klinkt misschien gek, maar uit onderzoek blijkt dat dat helpt. Mensen eten minder wanneer ze zichzelf bedienen op een kleiner bord. Probeer maar eens.
Je moet maar denken: ik mag veel eten, als het maar groenten zijn. Dus hele bergen groenten kunnen nauwelijks kwaad.
Dat geeft je een verzadigd gevoel en zal je minder doen eten.
Kan al een heel verschil maken hoor, wanneer je van het broodmandje kunt blijven.
Wanneer je op restaurant gaat, en mee wil doen met de rest: bestel twee voorgerechtjes in plaats van een voor- en hoofdgerecht.
Eigenlijk kun je best de saus bij je maaltijd skippen als je wilt afvallen. Maar als je toch voor saus gaat, kies dan voor saus die gemaakt is met tomaten in plaats van room.
Maak het jezelf niet moeilijk. Zorg dat er geen snoepjes, koekjes of chips in huis zijn, en dan kun je ook niet beginnen snoepen tussendoor.
Op restaurant heb je eigenlijk geen flauw idee wat er allemaal in je gerechten zit aan suiker en vet. Wanneer je zelf kookt heb je dat wel onder controle. Dus mijn tip: zoek eens naar de gezonde gerechten op deze blog.
Als je zelf ook wat kilo’s af wil vallen, dan kan ik je trouwens van harte mijn boek “Waarom Wandelen” aanraden, een gids vol tips and tricks, en een wandelschema, om zelf ook al wandelend gezonder te gaan leven! Het boek is nog steeds te koop op www.silenro.be
Een goede dampende macaroni schotel, dat is misschien niks voor warme zomerdagen, maar het is toch echt wel het comfortfood bij uitstek! Macaroni is net als spaghetti bolognese zo’n typisch gerecht dat ons aan Italië doet denken, want daar komt pasta toch vandaan … Lees meer
Op deze Fried Chicken Day wil ik een geweldige tip met jullie delen die ik van een chef van Sligro heb geleerd: pekel je kip vóór het bakken of grillen … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer
De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer
Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer
Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer
Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer