Nieuws

Deze 10 tips helpen mij om van verleidelijke caloriebommen te blijven!

Ik ben door heel veel te sporten, vooral wandelen, maar ook work outs in de gym, intussen meer dan twaalf kilo afgevallen. Maar als ik zo intens aan het sporten ontstaat soms de neiging om meer te eten, of al eens toe te geven aan calorierijke tussendoortjes. Dat helpt natuurlijk niet om kilo’s te verliezen, dus ik moet constant opletten.

Want eigenlijk is er maar één regel als je echt af wilt vallen: je moet minder calorieën eten dan je kunt verbranden op een dag.

De verleidingen lonken echter langs alle kanten. Calorieën zitten overal, en voor je het weet ben je toch weer te veel aan het eten, of stiekem aan het snoepen…  Daarom heb ik tien slimme tips voor je op een rij gezet om een stuk minder calorieën tot je te nemen.

1. Drink geen calorieën

Frisdranken en alcohol zijn echte boosdoeners. Probeer die te vermijden.

2.  Doe geen suiker in je thee of koffie

Probeer andere zoetjes in plaats van de gekende caloriebom “suiker”.

3. Gebruik kleinere borden

Klinkt misschien gek, maar uit onderzoek blijkt dat dat helpt. Mensen eten minder wanneer ze zichzelf bedienen op een kleiner bord. Probeer maar eens.

4. Eet veel meer groenten

Je moet maar denken: ik mag veel eten, als het maar groenten zijn. Dus hele bergen groenten kunnen nauwelijks kwaad.

5. Drink water voor je maaltijd

Dat geeft je een verzadigd gevoel en zal je minder doen eten.

6. Eet geen brood op restaurant

Kan al een heel verschil maken hoor, wanneer je van het broodmandje kunt blijven.

7. Bestel twee voorgerechten

Wanneer je op restaurant gaat, en mee wil doen met de rest: bestel twee voorgerechtjes in plaats van een voor- en hoofdgerecht.

8. Eet de juiste saus

Eigenlijk kun je best de saus bij je maaltijd skippen als je wilt afvallen. Maar als je toch voor saus gaat, kies dan voor saus die gemaakt is met tomaten in plaats van room.

9. Haal geen junkfood in huis

Maak het jezelf niet moeilijk. Zorg dat er geen snoepjes, koekjes of chips in huis zijn, en dan kun je ook niet beginnen snoepen tussendoor.

10. kook zelf

Op restaurant heb je eigenlijk geen flauw idee wat er allemaal in je gerechten zit aan suiker en vet. Wanneer je zelf kookt heb je dat wel onder controle. Dus mijn tip: zoek eens naar de gezonde gerechten op deze blog.

Als je zelf ook wat kilo’s af wil vallen, dan kan ik je trouwens van harte mijn boek “Waarom Wandelen” aanraden, een gids vol tips and tricks, en een wandelschema, om zelf ook al wandelend gezonder te gaan leven! Het boek is nog steeds te koop op www.silenro.be

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer

Waarom worden spruitjes “Brussels Sprouts” genoemd?

Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer

Doe eens iets anders, gezonder. Maak eens green juice!

Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Waar komen taco’s vandaan? Probeer mijn recepten.

Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer

Wat zijn de heetste sauzen ter wereld?

Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer

Goed voor je volgende kwis: het verschil tussen een perzik en een abrikoos

Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer