Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving
Nieuws

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd! Toch bestaan er best wel wat misverstanden over dit feest.

  1. Hoewel Thanksgiving wel degelijk zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en vooral daar wordt gevierd, hebben andere landen vergelijkbare vieringen waarin dankbaarheid wordt uitgedrukt voor de oogst en zegeningen. Het idee van het vieren van de oogst, want dat wordt vandaag gevierd, komt voor in verschillende culturen over de hele wereld.
  2. Hoewel kalkoen natuurlijk het iconische gerecht is tijdens het Thanksgiving-diner, draait deze viering vooral om dankbaarheid en samenzijn met vrienden en familie. Dat hoeft dus niet altijd over kalkoen te gaan, ook al is dat wel vaak het geval. Maar de side dishes zijn ook belangrijk: mensen serveren vaak verschillende bijgerechten, zoals aardappelpuree, cranberrysaus, en pompoentaart.
  3. Het traditionele verhaal dat Thanksgiving vooral verwijst naar een vreedzame bijeenkomst tussen ontdekkingsreizigers en inheemse Amerikanen is dat toch een erg vereenvoudigde weergave van de geschiedenis. Want de relatie tussen kolonisten en de inheemse volkeren was natuurlijk veel complexer en vaak ook vol conflicten. Zo’n feestje was dat dus niet altijd!
  4. Hoewel sommige mensen Thanksgiving als een religieuze gelegenheid beschouwen en het gebruiken om dankbaarheid jegens God uit te drukken, is het niet specifiek gebonden aan een bepaalde religie. Het is eerder een cultureel en seculier feest dat draait om dankbaarheid en gemeenschap.
  5. Niet iedereen viert Thanksgiving op dezelfde manier. Het is zo’n beetje als kerst bij ons, iedereen viert op zijn eigen manier. Sommigen kiezen voor een intiem diner met directe familie, terwijl anderen grootschalige bijeenkomsten organiseren met uitgebreide vrienden en familie. Bovendien kunnen tradities en gerechten verschillen afhankelijk van regionale en culturele invloeden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer