Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving
Nieuws

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd! Toch bestaan er best wel wat misverstanden over dit feest.

  1. Hoewel Thanksgiving wel degelijk zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en vooral daar wordt gevierd, hebben andere landen vergelijkbare vieringen waarin dankbaarheid wordt uitgedrukt voor de oogst en zegeningen. Het idee van het vieren van de oogst, want dat wordt vandaag gevierd, komt voor in verschillende culturen over de hele wereld.
  2. Hoewel kalkoen natuurlijk het iconische gerecht is tijdens het Thanksgiving-diner, draait deze viering vooral om dankbaarheid en samenzijn met vrienden en familie. Dat hoeft dus niet altijd over kalkoen te gaan, ook al is dat wel vaak het geval. Maar de side dishes zijn ook belangrijk: mensen serveren vaak verschillende bijgerechten, zoals aardappelpuree, cranberrysaus, en pompoentaart.
  3. Het traditionele verhaal dat Thanksgiving vooral verwijst naar een vreedzame bijeenkomst tussen ontdekkingsreizigers en inheemse Amerikanen is dat toch een erg vereenvoudigde weergave van de geschiedenis. Want de relatie tussen kolonisten en de inheemse volkeren was natuurlijk veel complexer en vaak ook vol conflicten. Zo’n feestje was dat dus niet altijd!
  4. Hoewel sommige mensen Thanksgiving als een religieuze gelegenheid beschouwen en het gebruiken om dankbaarheid jegens God uit te drukken, is het niet specifiek gebonden aan een bepaalde religie. Het is eerder een cultureel en seculier feest dat draait om dankbaarheid en gemeenschap.
  5. Niet iedereen viert Thanksgiving op dezelfde manier. Het is zo’n beetje als kerst bij ons, iedereen viert op zijn eigen manier. Sommigen kiezen voor een intiem diner met directe familie, terwijl anderen grootschalige bijeenkomsten organiseren met uitgebreide vrienden en familie. Bovendien kunnen tradities en gerechten verschillen afhankelijk van regionale en culturele invloeden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer