Een chille zomerse muzieklijst om even je zorgen te vergeten

Ik heb een goed muzikaal ideetje voor jullie. De dagen beginnen te lengen. Zaterdag op zondag schakelen we over naar het zomeruur, en dan worden met name de avonden weer langer. En misschien zoek je dan wel een spotifylijst die je doet denken aan en dromen van zomerse post-corona-tijden.

Ik heb sinds vorige zomer zelf zo’n lijst met songs die ik heel graag opzet wanneer ik van vakantie droom en alles lekker lazy mag klinken. Een beetje lounge, een beetje soul, een beetje disco, een beetje jazz, een beetje bossa nova, een beetje fado, wat ingetogen covers.

Voor mij de perfecte mix die me doet dromen van zorgeloze tijden, in mijn geval op mijn kleine terrasje in Barcelona. En voor jou is dat misschien dromen van een tropisch strand ver weg, of een rustige groene camping in de Ardèche, misschien droom je van uw eigen groen tuin in Vlaanderen met een bbq en vrienden om je heen, of met de voeten plonzend in dat zwembad in Toscane. Dromen mag, en is gezond.

Ik raad je aan om deze lijst lekker op shuffle te zetten, dan krijg je elke keer een nieuwe mix. Zo die ik het zelf trouwens ook. En om vooral chill te genieten. En met al wie je lief is te klinken op het leven!