Nieuws

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen. Ik vind dat eigenlijk een mooi idee, al is gezond eten voor mij geen streng dieet of een lijst met verboden. Voor mij betekent gezond eten vooral afwisselend eten. Niet te veel van hetzelfde, veel kleur op het bord, vers en eerlijk eten. Niet meer eten dan nodig is, maar ook niet minder. Want eten is energie, maar ook plezier, en dat mag niet verdwijnen.

Jullie volgers van Would Be Chef weten het al langer, ik ben de laatste jaren veel bewuster bezig met wat ik eet. Minder bewerkt, meer groenten, wat vaker vis of een vegetarisch alternatief, en ja, af en toe ook een glas wijn en een goed stukje kaas — want dat hoort bij mijn geluk. Dat mag toch ook niet vergeten worden. We moeten wel nog blijven leven en daar van genieten. En enkel vasten maakt ook niemand gelukkig!

Gezond eten draait voor mij daarom niet om perfectie, maar om evenwicht. Je moet durven luisteren naar je lichaam, en weten wat het nodig heeft. En vooral: blijven genieten van elke hap. Wanneer ik zondig doe ik dat ook bewust, maar ik doe het niet constant. Want wat mij betreft is dat de meest duurzame vorm van gezond leven die er bestaat.

Dus, op deze Eating Healthy Day, geen schuldgevoelens. Gewoon wat meer zorg, wat meer smaak, en een beetje trots op wat er vandaag op je bord ligt. En smakelijk genieten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mijn experimentje voor vandaag. Wat denk je?

Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer

French Dip Day, en het is niet wat je denkt dat het is

Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer

Waarom pudding in Engeland geen pudding is

Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer

Na de verschrikkelijke brand is dit toprestaurant terug!

Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer