Nieuws

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter. Ik slaap beter, ik voel me frisser, en het is gewoon fijn om weer wat slanker te zijn.

Mijn methode is bekend: ik heb die beschreven in detail in mijn boek www.waaromwandelen.be dat overigens nog steeds te koop is. Maar toen ik het boek schreef was er een ding dat ik nog niet deed, en dat was naar de gym gaan. Toen het vorig jaar in Barcelona in de zomer zo heet was dat buiten wandelen geen optie was heb ik een abonnement genomen voor de gym aan d overkant van onze straat. Dat heeft me die zomer door geholpen, en ik ga er nog steeds langs als ik te weinig tijd heb om ver te wandelen en toch wat wil sporten. Ik heb daar in de gym ontdekt dat wandelen (en soms zelfs een klein beetje lopen) op de loopband ook iets voor mij is. En ik vind ook zo’n crosstrainer best plezant om op te sporten.

Ik heb intussen in ons huis beide staan: een loopband en een crosstrainer. Pas op: wandelen in de natuur is mijn favoriete sport. Maar als ik echt te weinig tijd heb of het is buiten ontzettend slecht weer dan is het een ideaal alternatief. Ik sport dan een uurtje of anderhalf uurtje binnen met leuke muziek op. Op de loopband ga ik dan aan een dikke 7 kilometer per uur te keer met een mooie hellingsgraad, en heel soms vertraag ik wat, maar dan zet ik de helling wat steviger. En ik wissel half uurtje op de loopband af met kwartiertjes op de crosstrainer. Die variatie voelt wel lekker. En geloof me: het zweet loopt dan van mijn lijf.

Dus op deze wereld gym dag durf ik jullie te zeggen: ja, wandelen is en blijft mijn favoriete sport, maar eens afwisselen met sporten in de eigen kleine gym, of in de grote gym in Barcelona doet me toch ook wel deugd!

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer