19 februari is chocolate mint day. Chocolade en munt? Past dat samen, vraag je je misschien af. Ik kan je zeggen: ja, chocolade en munt kunnen een geweldige combinatie zijn! De frisse, koele smaak van de verse munt en de rijke, romige smaak van chocolade vullen elkaar bijzonder goed aan. Dit duo wordt dan ook vaak gebruikt in verschillende lekkernijen, zoals chocolademunt snoepjes, ijs, en gebak. Denk maar aan de beroemde After Eight snoepjes.
Ik heb een zalige tip om eens zelf heel makkelijk chocolade munt ijs te maken. Je koopt gewoon een hele goede pot vanilleroomijs, een doosje After Eight, en eventueel nog wat verse munt. Laat het ijs smelten, hak de After Eight snoepjes met een groot mes en meng alles onder elkaar, en vries weer in. De crunch van de chocolade met munt zal heerlijk smaken bij je ijs. Serveer bolletjes van dit ijs met wat verse munt, en iedereen zal er gek op zijn. Een echte aanrader, super makkelijk, maar zeer verfrissend.
Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer
Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer
Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer