Nieuws

Een van de grootste afknappers in de horeca voor mij

Mag ik eerlijk zijn? Weet je wat ik een van de meest frustrerende zaken vind in restaurants? Naast slecht eten natuurlijk, want dat is wel de grootste afknapper. En ook onvriendelijk personeel is verschrikkelijk. Maar minstens even erg vind ik vuile toiletten. Ik snap dat werkelijk niet. Zelfs in goede restaurants kun je het voorhebben dat de toiletten lelijk, half kapot en gewoon vies zijn. In Spanje heb ik het behoorlijk vaak voor, maar ook in eigen land zijn er horecazaken waar ik van denk: hoe kan dat nu?

Ik weet dat er massa’s mensen de toiletten in je zaak gebruiken, en dat sommige klanten gewoon niet respectvol zijn en e sanitair niet netjes achterlaten, maar als het toilet zelf al niet netjes onderhouden wordt dan begint het al fout. En ik zal nog meer zeggen: met je toilet kun je een bepaalde sfeer uitstralen. In Barcelona is er El Nacional, een grote zaak waar de toiletten echt een spektakel zijn met meterslange wasbakken en daarboven spiegels die je van beide kanten kunt bekijken. Er hangen grote foto’s van hoe de zaak is verbouwd, van parkeergarage naar restaurant. Knap! In het Gentse Yalo hotel zit een grote knop in de toiletten. Druk je daar op dan wordt het toilet een discotheek, met flikkerende lichten en discomuziek. Zalig.

Maar het hoeft niet zo spectaculair. Maak er gewoon een aangename ruimte van, en zorg op z’n minst dat het er netjes is. Het is een investering, dat klopt. Maar de kans dat ik twee keer terug ga naar een restaurant met smerige toiletten is behoorlijk klein, ook al was het eten er prima.

Gerelateerde nieuwsberichten

De meeste mensen eten hun pizza verkeerd

Volgens een onderzoek eet 61% van de mensen hun pizza met de punt naar beneden. Dat hoort eigenlijk zo niet. Het maakt het lastiger om je pizza vast te houden en de toppings vallen er sneller af … Lees meer

Wat is jerky?

Bij ons is het misschien minder gekend en populair maar in vele landen is jerky zeer geliefd! In Zuid-Afrika bijvoorbeeld kan je het kopen in elke slagerij en supermarkt, en niet een soort, maar veel verschillende … Lees meer

Waar komen sardines eigenlijk vandaan?

Ik ben zot van sardines, voor mij doen ze aan de zomer denken. Sardines zijn kleine visjes die voornamelijk voorkomen in warme, gematigde wateren van de oceaan, dus niet in het Noorden zoals vele andere heerlijke vissen … Lees meer

Ketchup is oorspronkelijk niet gemaakt van tomaten

Ketchup van bananen? Het is zo zot nog niet!

Vandaag kennen we ketchup vooral als tomatenketchup, met als hoofdbestanddeel tomaat, zout, salie, peper, azijn, chilipoeder en suiker. Veel suiker, tot 24 suikerklontjes per fles … Lees meer

Andrye Popov iStock

Hoe vaak moet je je koelkast schoonmaken, en hoe doe je dat best?

Vieze koelkasten, met bedorven etensresten zijn gewoon gevaarlijk voor je gezondheid. Je koelkast schoonmaken is daarom iets dat je het beste elke drie tot vier maanden eens kunt doen … Lees meer

Zo heb je elke dag vers brood in huis!

Niks zo lekker als een sneetje kraakvers brood in de ochtend. Toch is een volledig brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel … Lees meer

Deze 10 tips helpen mij om van verleidelijke caloriebommen te blijven!

Ik ben door heel veel te sporten, vooral wandelen, maar ook work outs in de gym, intussen meer dan twaalf kilo afgevallen. Maar als ik zo intens aan het sporten ontstaat soms de neiging om meer te eten, of al eens toe te geven aan calorierijke tussendoortjes … Lees meer

Waarom is kippensoep zo helend?

In Amerika is 12 november National chicken soup for the soul day. Kippensoep wordt niet enkel daar, maar ook bij ons, al eeuwenlang beschouwd als een helende en aansterkende maaltijd, vooral bij verkoudheid en griep … Lees meer