SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP
Nieuws

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken. Laat het je smaken!

MAANDAG

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

DINSDAG

1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges
Recept

1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer

WOENSDAG

1,5 euro recept: moussaka met een twist
Recept

1,5 euro recept: moussaka met een twist

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer

DONDERDAG

Onze Thaise vol-au-vent vanop njam!
Recept

Onze Thaise vol-au-vent vanop njam!

“Van Passie Tot Perfectie” is de naam van het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. Mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau … Lees meer

VRIJDAG

Salade met verse tonijn ketjap
Recept

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets. Hoe dan ook: deze maaltijdsalade die je ook als voorgerechtje kunt serveren, met deze kort gebakken tonijn, is en blijft een absolute aanrader … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

OOSTERSE VISBALLETJES

Daar is mijn heerlijke nieuwe weekmenu

Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer

Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Mijn nieuwe weekmenu voor een gezonde week

Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer

Geen blue monday: wordt blij van mijn weekmenu!

Geen blue monday: je wordt blij met mijn weekmenu!

Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer

Mijn lichte weekmenu voor de feestweken starten

We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

5 Lekkere recepten voor deze herfstweek

Het is weer maandag. Het begin van een hele herfstige week. Misschien staat de kerstboom al of wacht je tot na zes december, wanneer de Sint is verdwenen … Lees meer

Mijn laatste gezellige weekmenu van de maand

Mijn laatste gezellige weekmenu van de maand september

Wat vliegt de tijd zeg. We zijn alweer toe aan onze laatste week van september. Ongelofelijk bijna. De eerste maand van het nieuwe schooljaar hebben we alweer achter de kiezen en we komen weer een weekje dichter bij het vallen van de bladeren … Lees meer

Een nieuw weekmenu, voor elk wat wils

Een heerlijk weekmenu voor deze oktoberweek

En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders … Lees meer