7 oktober is het Fruit at Work Day, en eerlijk? Dat is nu eens een feestdag die mij echt vrolijk maakt. Want wie mij een beetje kent, weet dat ik het ongelooflijk belangrijk vind om elke dag voldoende groenten en fruit te eten. Het is niet alleen lekker, het is ook de brandstof waarmee je lichaam en geest optimaal blijven draaien.
Gelukkig nemen ze dat bij DPG Media ook serieus. Daar is het niet één keer per jaar Fruit at Work Day, maar twee keer per week! Elke dinsdag en donderdag worden er heerlijke kistjes fruit rondgedeeld op kantoor. Rond acht uur ’s ochtends brengen de lieve collega’s van de keuken dan kratjes vol sappige appels, bananen, mandarijntjes, druiven en soms zelfs kerstomaatjes en mini-paprika’s naar onze keukenhoek op de radiovloer. En geloof me: dat is een moment waar ik en mijn collega’s elke week naar uitkijken.
Het is een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil. Zo’n vers stuk fruit op je bureau – dat is pure energie in handformaat. Even weg van de koekjesautomaat, even iets wat écht goed doet voor je lichaam. En laten we eerlijk zijn: gezonde werknemers zijn blije werknemers.
De Voedingsraad raadt aan dat volwassenen minstens twee porties fruit per dag eten – dat zijn bijvoorbeeld een appel en een banaan, of een handje druiven en een mandarijn. Klinkt simpel, toch? En toch halen veel mensen dat niet. Daarom vind ik het zo’n briljant idee om fruit standaard op kantoor aan te bieden: het verlaagt de drempel én het zet aan tot gezondere keuzes.
Werknemers die regelmatig fruit eten op het werk melden minder stress en meer concentratie.
Bedrijven die fruit aanbieden, merken hogere tevredenheid en minder ziekteverzuim.
Fruit op kantoor zorgt voor meer verbinding – niets zo leuk als samen rond die fruitkist staan en kiezen welke appel het mooiste glanst.
Dus, aan alle werkgevers die dit lezen: doe mee! Maak van fruit een vast ritueel op kantoor. Zet die mand vol vitaminen op de werkvloer, verras je team, en laat zien dat je om hun gezondheid geeft. Het is een kleine investering met een grote impact.
Want zoals ik altijd zeg: goed eten is goed leven – en een appel op dinsdag maakt je werkdag gewoon nét iets beter.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer