Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren. En intussen is de horeca scene enkel verbeterd. De toeristische sector heeft zware klappen gekregen tijdens covid maar intussen zit Thailand bijna weer op kruissnelheid. Voor de ongeveer 30 miljoen toeristen per jaar zijn er overnachtingsmogelijkheden in alle mogelijke categorieën.
Toen ik mijn goede vriend Roger van Damme vroeg waar ik het best logeren kon was zijn antwoord duidelijk: de nieuwe Four Seasons is volgens hem op dit moment een van de toplocaties. Roger maakt vaak culinaire rondreizen door Thailand. Dan neemt hij Belgische op sleeptouw door Bangkok en de provincies op zoek naar de mooiste locaties en restaurants. De volgende komen er aan van 19 tot 30 november en van 30 november tot 12 december en zijn te boeken op www.rogerexploresthailand.be Een van de plekken waar je logeert op die reizen is het Four Seasons Hotel, en alle gasten zijn altijd super enthousiast over het hotel, en ik snap maar al te goed waarom.
Het Four Seasons Hotel Bangkok at Chao Phraya River is een schitterend luxe urban resort gelegen aan de oevers van de indrukwekkende Chao Phraya-rivier. Het hotel beschikt over 299 kamers en suites, ontworpen door de gerenommeerde architect Jean-Michel Gathy, met een naadloze integratie van binnen- en buitenruimtes. Het ontbijt is misschien wel het allermooiste dat ik ooit heb meegemaakt, met een eindeloze selectie koude en warme gerechten, allemaal uiterst verfijnd en prachtig geserveerd.
Je kunt ook lekker eten in het hotel, voor authentieke Kantonese gerechten moet je in het Chinese restaurant bij chef Yu Ting Yuan zijn en voor heerlijke seizoensgebonden Italiaanse gerechten kun je bij Riva del Fiume terecht. Het hotel biedt ook een Urban Wellness Centre voor holistische wellness-ervaringen. En de gym is werkelijk indrukwekkend. Ik heb er vele uren doorgebracht. Zalig. Verder zijn er prachtige zwembaden met zicht op de rivier, en een 35-meter bad om baantjes te trekken aan de gym. Verder zijn er overal bars, waaronder de magnifiek ingerichte Social Club Bangkok, de zevende beste cocktailbar van heel Azië. De Four Seasons ligt in een zeer creatieve, levendige, maar ook veilige wijk van Bangkok met galerieën, boetieks, restaurants en cafés.
In 2024 werd het hotel gerangschikt als nummer 14 op de lijst van ’s werelds 50 beste hotels. Onlangs was het hotel ook gastheer voor de chique première van het derde seizoen van de HBO-serie “The White Lotus”, en je kunt er nog tot eind april de speciale White Lotus afternoon tea uitproberen. Die zag er fantastisch uit, maar we zijn er niet aan toegekomen. De reden: wij namen altijd een uitgebreid ontbijt en dat was voor ons voldoende om de dag door te komen. Soms bestelden we een Caesar Salad of een Thaise lichte maaltijd aan het zwembad, maar meestal niet, omdat ook de diners die we deden meer dan uitgebreid waren.
Hoe dan ook: de Four Seasons is een van de mooiste hotels waar we ooit verbleven, en we weten zeker dat het deze keer geen 15 jaar zal duren voor we weer naar deze prachtige stad komen.
ùlkjmkljmlkj
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer