Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren. En intussen is de horeca scene enkel verbeterd. De toeristische sector heeft zware klappen gekregen tijdens covid maar intussen zit Thailand bijna weer op kruissnelheid. Voor de ongeveer 30 miljoen toeristen per jaar zijn er overnachtingsmogelijkheden in alle mogelijke categorieën.
Toen ik mijn goede vriend Roger van Damme vroeg waar ik het best logeren kon was zijn antwoord duidelijk: de nieuwe Four Seasons is volgens hem op dit moment een van de toplocaties. Roger maakt vaak culinaire rondreizen door Thailand. Dan neemt hij Belgische op sleeptouw door Bangkok en de provincies op zoek naar de mooiste locaties en restaurants. De volgende komen er aan van 19 tot 30 november en van 30 november tot 12 december en zijn te boeken op www.rogerexploresthailand.be Een van de plekken waar je logeert op die reizen is het Four Seasons Hotel, en alle gasten zijn altijd super enthousiast over het hotel, en ik snap maar al te goed waarom.
Het Four Seasons Hotel Bangkok at Chao Phraya River is een schitterend luxe urban resort gelegen aan de oevers van de indrukwekkende Chao Phraya-rivier. Het hotel beschikt over 299 kamers en suites, ontworpen door de gerenommeerde architect Jean-Michel Gathy, met een naadloze integratie van binnen- en buitenruimtes. Het ontbijt is misschien wel het allermooiste dat ik ooit heb meegemaakt, met een eindeloze selectie koude en warme gerechten, allemaal uiterst verfijnd en prachtig geserveerd.
Je kunt ook lekker eten in het hotel, voor authentieke Kantonese gerechten moet je in het Chinese restaurant bij chef Yu Ting Yuan zijn en voor heerlijke seizoensgebonden Italiaanse gerechten kun je bij Riva del Fiume terecht. Het hotel biedt ook een Urban Wellness Centre voor holistische wellness-ervaringen. En de gym is werkelijk indrukwekkend. Ik heb er vele uren doorgebracht. Zalig. Verder zijn er prachtige zwembaden met zicht op de rivier, en een 35-meter bad om baantjes te trekken aan de gym. Verder zijn er overal bars, waaronder de magnifiek ingerichte Social Club Bangkok, de zevende beste cocktailbar van heel Azië. De Four Seasons ligt in een zeer creatieve, levendige, maar ook veilige wijk van Bangkok met galerieën, boetieks, restaurants en cafés.
In 2024 werd het hotel gerangschikt als nummer 14 op de lijst van ’s werelds 50 beste hotels. Onlangs was het hotel ook gastheer voor de chique première van het derde seizoen van de HBO-serie “The White Lotus”, en je kunt er nog tot eind april de speciale White Lotus afternoon tea uitproberen. Die zag er fantastisch uit, maar we zijn er niet aan toegekomen. De reden: wij namen altijd een uitgebreid ontbijt en dat was voor ons voldoende om de dag door te komen. Soms bestelden we een Caesar Salad of een Thaise lichte maaltijd aan het zwembad, maar meestal niet, omdat ook de diners die we deden meer dan uitgebreid waren.
Hoe dan ook: de Four Seasons is een van de mooiste hotels waar we ooit verbleven, en we weten zeker dat het deze keer geen 15 jaar zal duren voor we weer naar deze prachtige stad komen.
ùlkjmkljmlkj
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer