Good to know: koffie kan helpen om af te vallen.

Klinkt misschien raar. Maar volgens wetenschappers heeft het drinken van koffie een effect dat niet zoveel mensen kennen: je valt er van af. Enfin, het helpt je om je vetverbranding te stimuleren.

Bij sporters is dat nieuws al lang gekend. Velen drinken dan ook een kopje koffie voor ze gaan sporten of trainen, zeker in de morgen op de nuchtere maag. Een half uur voor je work-out zo ideaal zijn. Cafeïne kan namelijk je fysieke prestaties flink verbeteren. Want cafeïne zet je vetcellen aan om lichaamsvet af te breken en dat wordt gebruikt als brandstof voor je work-out.

Als je niet zo’n grote koffieliefhebber bent is er trouwens een ander gezond alternatief om die boost te krijgen, en dat is groene thee. Dus: smakelijk! En geniet van je wandeling, loopje, of fietstocht.

Opgelet: teveel koffie drinken verhoogt het stressniveau bij mensen, en dat kan dan wel eens aanzetten tot meer eten. Op de koop toe snoepen heel veel mensen iets bij de koffie of doen er suiker in. En dan is het positieve effect van de snelle energieboost voor het sporten natuurlijk meteen teniet gedaan.