Nieuws

Grappig: dit gerecht eet mijn papa nooit (meer)

Dingen teveel eten kan er voor zorgen dat je zie niet meer lust. Dat weet ik al van kindsbeen af. Mijn geweldige papa André eet ongeveer alles, maar één ding lust hij absoluut niet meer: bonen in tomatensaus. Dat zit zo: papa zat als tiener acht jaar op internaat en daar werd (zo zegt hij ons al sinds we kind zijn) zeker drie keer per week bonen in tomatensaus geserveerd. Ons mama maakte het wel eens voor ons als kind, maar hij at nooit mee. Hij was het beu gegeten. Grappig toch?

Ikzelf vind het best lekker. Niet per se bij het ontbijt zoals de Britten dat graag eten. Zij hebben ook graag aardappelen, champignons en worst voor ontbijt. Dat hoeft voor mij niet. Geef mij dan maar wat fruit en yoghurt en als het feest is een goed croissantje. Maar onderstaand recept met bonen in tomatensaus is wel een knaller van formaat. Echt een proberen! Alleen voor papa mag ik het dus niet maken.

Bonen in tomatensaus met Sint-Jakobsnootjes
Recept

Bonen in tomatensaus met Sint-Jakobsnootjes

Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week en nu heeft hij er voor de rest van zijn leven een trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze wel lekker … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer

Waarom worden spruitjes “Brussels Sprouts” genoemd?

Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer

Doe eens iets anders, gezonder. Maak eens green juice!

Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Waar komen taco’s vandaan? Probeer mijn recepten.

Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer

Wat zijn de heetste sauzen ter wereld?

Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer

Goed voor je volgende kwis: het verschil tussen een perzik en een abrikoos

Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer