Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën. Maar wat ik nu in mijn tuin heb staan, is geen gewone BBQ … Het is een XL Big Green Egg, en geloof me: dit is écht next level.
De Big Green Egg is niet zomaar een grilltoestel. Het is een keramische alleskunner, geïnspireerd op de eeuwenoude Japanse kamado. Wat je ermee kan? Alles. Je kan grillen, bakken, roken, stomen, slowcooken én zelfs pizza’s bakken alsof je een echte houtoven hebt staan. Dankzij de perfecte temperatuurregeling en de warmtecirculatie in de keramische koepel blijven smaken puur, sappig en intens.
Mijn XL-model is groot genoeg om voor een hele groep vrienden te koken, maar ook perfect beheersbaar voor een rustige avond met z’n twee. Met het mooie weer van de voorbije dagen ben ik dan ook volop aan het experimenteren: gegrilde groentjes, zalm op cederhout, pulled pork, en zelfs een chocoladetaart (ja, dat kan dus ook!).
Wat dit toestel zo uniek maakt?
✔️ Snel op temperatuur
✔️ Zeer precies regelbaar
✔️ Extreem duurzaam (gaat een leven lang mee)
✔️ Geschikt voor alle seizoenen
✔️ En bovenal: ongelooflijk veelzijdig
Ik ben dolblij met deze samenwerking, en ik kijk ernaar uit om jullie te inspireren met heel wat heerlijke recepten, tips en tricks rond buiten koken. De Big Green Egg is niet gewoon een BBQ – het is een culinaire ontdekkingstocht op zich.
Wordt vervolgd… en verwarmd 🔥
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer