Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats.
Mijn papa was namelijk mijn meester in het eerste leerjaar, en hij had zich uiteraard voorgenomen om minstens even streng te zijn voor zijn zoontje als voor de andere leerlingen. Meer nog, papa was zelfs strenger voor mij, want ik moest het goede voorbeeld geven.
Nu vonden de kinderen van de oudere klassen het een plezant idee om het zoontje van de meester de eerste dag al uit te dagen en ze plaagden me: jij durft niet te zingen “de meester is een ezel”. Geen idee waarom kleine Sven zich zo liet uitdagen, maar blijkbaar ben ik dus op de speelplaats wel beginnen zingen dat de meester, mijn papa dus, een ezel was.
Gevolg: ik werd meteen gestraft en ik mocht al in de hoek van de klas gaan staan. Enfin, dat denk ik. Want hoe de meester, papa dus, mij precies gestraft heeft weet ik niet meer zeker, want het is lang geleden. Maar ik vond het wel gruwelijk en beschamend.
En ik heb die eerste dag wel meteen het verschil tussen papa thuis en papa op school leren kennen, en dat soort opruiende liedjes heb ik nooit meer gezongen. Een goede les dus. En ik weet zeker dat mijn ouders er samen nog goed mee gelachen hebben, toen, in 1979.
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer