Gruwelijke eerste schooldag...
Nieuws

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 43 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats.

Mijn papa was namelijk mijn meester in het eerste leerjaar, en hij had zich uiteraard voorgenomen om minstens even streng te zijn voor zijn zoontje als voor de andere leerlingen. Meer nog, papa was zelfs strenger voor mij, want ik moest het goede voorbeeld geven.

Nu vonden de kinderen van de oudere klassen het een plezant idee om het zoontje van de meester de eerste dag al uit te dagen en ze plaagden me: jij durft niet te zingen “de meester is een ezel”. Geen idee waarom kleine Sven zich zo liet uitdagen, maar blijkbaar ben ik dus op de speelplaats wel beginnen zingen dat de meester, mijn papa dus, een ezel was.

Gevolg: ik werd meteen gestraft en ik mocht al in de hoek van de klas gaan staan. Enfin, dat denk ik. Want hoe de meester, papa dus, mij precies gestraft heeft weet ik niet meer zeker, want het is lang geleden. Maar ik vond het wel gruwelijk en beschamend.

En ik heb die eerste dag wel meteen het verschil tussen papa thuis en papa op school leren kennen, en dat soort opruiende liedjes heb ik nooit meer gezongen. Een goede les dus. En ik weet zeker dat mijn ouders er samen nog goed mee gelachen hebben, toen, in 1979.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer