Nieuws

10 ingrediënten die je best niet aan gasten serveert

Op het internet circuleren allerlei lijstjes met ingrediënten waar heel veel mensen een afkeer van hebben. Chefs gebruiken die lijstjes, omdat ze zeker bij menu’s proberen ingrediënten te gebruiken die zo weinig mogelijk mensen afschuwelijk vinden.

Je wilt zowel bij etentjes thuis, als bij het samenstellen van menu’s voor bedrijfsrestaurants of ziekenhuizen, en ook bij het bedenken van dagschotels voor brasserieën zoveel mogelijk mensen een plezier doen natuurlijk. De meeste van onderstaande ingrediënten vind ik zelf lekker, maar ik hou er toch ook wel wat rekening mee als ik gasten op bezoek heb.

  1. Rode biet: de “zogenaamde aardesmaak” schrikt heel veel mensen af. Nochtans is het echt een zeer gezonde groente, en een mooie smaakmaker. Ik heb best wat gerechten staan op de blog met rode biet, onder andere dit met grijze garnalen.
  2. Paddenstoelen: meestal is de textuur de boosdoener. Wanneer de paddenstoelen in een saus verwerkt zijn lukt het soms nog wel. Rauw vinden mensen het ergst. Zonde, want een pasta met paddenstoelen is bijvoorbeeld een topper, en een toast champignon is ook heerlijk.
  3. Lever en andere ingewanden: één van de meest gehate ingrediënten. Wie lust het wel? Ik moet zeggen: een stuk gebakken lever hoeft voor mij ook niet meer. Maar niertjes, heerlijk. Foie gras kun je beter ook niet meer serveren als je discussie aan tafel wil vermijden, veel mensen eten het niet meer om ethische redenen.
  4. Blauwe kaas: te scherp voor velen, en de gedachte dat er schimmel inzit schrikt ook veel mensen af. Ikzelf kan er maar niet genoeg van krijgen. Gevulde cannelloni met blauwe kaas is een topper.
  5. Spruiten: probeer die maar eens aan kinderen te verkopen. Nochtans, probeer deze truc eens en je zult schrikken: ze gaan het wellicht lekker vinden.
  6. Olijven: te bitter of te scherp voor kinderen, maar veel volwassenen lusten het wel. Het heeft met ouder worden te maken. Dan hoor je ouders op een bepaald moment zeggen “een olijfje proeft hij nu wel al eens…”
  7. Oesters: voor veel mensen te glibberig en vies. Nochtans zoooo lekker. Ik moet wel zeggen, ik hoef er geen 24 na elkaar. En ik lust ze ook graag gegratineerd.
  8. Bloedworst: bloed eten vinden veel mensen walgelijk. En toch zou je eens deze taart met appelmoes en pens moeten proberen te maken.
  9. Koriander: “precies alsof je zeep proeft” zeggen velen. You love it or hate it. Maar in de Aziatische keuken is het verse kruid bijna onmisbaar.
  10. Vet vlees: Vet is de smaakmaker aan vlees. Maar hoeveel mensen snijden het witte randje vet zelfs niet van hun heerlijke rauwe ham. Zonde.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer