Nieuws

10 ingrediënten die je best niet aan gasten serveert

Op het internet circuleren allerlei lijstjes met ingrediënten waar heel veel mensen een afkeer van hebben. Chefs gebruiken die lijstjes, omdat ze zeker bij menu’s proberen ingrediënten te gebruiken die zo weinig mogelijk mensen afschuwelijk vinden.

Je wilt zowel bij etentjes thuis, als bij het samenstellen van menu’s voor bedrijfsrestaurants of ziekenhuizen, en ook bij het bedenken van dagschotels voor brasserieën zoveel mogelijk mensen een plezier doen natuurlijk. De meeste van onderstaande ingrediënten vind ik zelf lekker, maar ik hou er toch ook wel wat rekening mee als ik gasten op bezoek heb.

  1. Rode biet: de “zogenaamde aardesmaak” schrikt heel veel mensen af. Nochtans is het echt een zeer gezonde groente, en een mooie smaakmaker. Ik heb best wat gerechten staan op de blog met rode biet, onder andere dit met grijze garnalen.
  2. Paddenstoelen: meestal is de textuur de boosdoener. Wanneer de paddenstoelen in een saus verwerkt zijn lukt het soms nog wel. Rauw vinden mensen het ergst. Zonde, want een pasta met paddenstoelen is bijvoorbeeld een topper, en een toast champignon is ook heerlijk.
  3. Lever en andere ingewanden: één van de meest gehate ingrediënten. Wie lust het wel? Ik moet zeggen: een stuk gebakken lever hoeft voor mij ook niet meer. Maar niertjes, heerlijk. Foie gras kun je beter ook niet meer serveren als je discussie aan tafel wil vermijden, veel mensen eten het niet meer om ethische redenen.
  4. Blauwe kaas: te scherp voor velen, en de gedachte dat er schimmel inzit schrikt ook veel mensen af. Ikzelf kan er maar niet genoeg van krijgen. Gevulde cannelloni met blauwe kaas is een topper.
  5. Spruiten: probeer die maar eens aan kinderen te verkopen. Nochtans, probeer deze truc eens en je zult schrikken: ze gaan het wellicht lekker vinden.
  6. Olijven: te bitter of te scherp voor kinderen, maar veel volwassenen lusten het wel. Het heeft met ouder worden te maken. Dan hoor je ouders op een bepaald moment zeggen “een olijfje proeft hij nu wel al eens…”
  7. Oesters: voor veel mensen te glibberig en vies. Nochtans zoooo lekker. Ik moet wel zeggen, ik hoef er geen 24 na elkaar. En ik lust ze ook graag gegratineerd.
  8. Bloedworst: bloed eten vinden veel mensen walgelijk. En toch zou je eens deze taart met appelmoes en pens moeten proberen te maken.
  9. Koriander: “precies alsof je zeep proeft” zeggen velen. You love it or hate it. Maar in de Aziatische keuken is het verse kruid bijna onmisbaar.
  10. Vet vlees: Vet is de smaakmaker aan vlees. Maar hoeveel mensen snijden het witte randje vet zelfs niet van hun heerlijke rauwe ham. Zonde.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_7213 kopiëren

Boekenweek bij mijn uitgeverij: -20% op mijn eerste drie boeken, tot zondag 20 oktober

Het najaar is weer daar. De dagen worden korter en de avonden gezellig. Het ideale moment om bij een kopje thee of een glaasje wijn een goed boek te lezen … Lees meer

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer