Nieuws

10 ingrediënten die je best niet aan gasten serveert

Op het internet circuleren allerlei lijstjes met ingrediënten waar heel veel mensen een afkeer van hebben. Chefs gebruiken die lijstjes, omdat ze zeker bij menu’s proberen ingrediënten te gebruiken die zo weinig mogelijk mensen afschuwelijk vinden.

Je wilt zowel bij etentjes thuis, als bij het samenstellen van menu’s voor bedrijfsrestaurants of ziekenhuizen, en ook bij het bedenken van dagschotels voor brasserieën zoveel mogelijk mensen een plezier doen natuurlijk. De meeste van onderstaande ingrediënten vind ik zelf lekker, maar ik hou er toch ook wel wat rekening mee als ik gasten op bezoek heb.

  1. Rode biet: de “zogenaamde aardesmaak” schrikt heel veel mensen af. Nochtans is het echt een zeer gezonde groente, en een mooie smaakmaker. Ik heb best wat gerechten staan op de blog met rode biet, onder andere dit met grijze garnalen.
  2. Paddenstoelen: meestal is de textuur de boosdoener. Wanneer de paddenstoelen in een saus verwerkt zijn lukt het soms nog wel. Rauw vinden mensen het ergst. Zonde, want een pasta met paddenstoelen is bijvoorbeeld een topper, en een toast champignon is ook heerlijk.
  3. Lever en andere ingewanden: één van de meest gehate ingrediënten. Wie lust het wel? Ik moet zeggen: een stuk gebakken lever hoeft voor mij ook niet meer. Maar niertjes, heerlijk. Foie gras kun je beter ook niet meer serveren als je discussie aan tafel wil vermijden, veel mensen eten het niet meer om ethische redenen.
  4. Blauwe kaas: te scherp voor velen, en de gedachte dat er schimmel inzit schrikt ook veel mensen af. Ikzelf kan er maar niet genoeg van krijgen. Gevulde cannelloni met blauwe kaas is een topper.
  5. Spruiten: probeer die maar eens aan kinderen te verkopen. Nochtans, probeer deze truc eens en je zult schrikken: ze gaan het wellicht lekker vinden.
  6. Olijven: te bitter of te scherp voor kinderen, maar veel volwassenen lusten het wel. Het heeft met ouder worden te maken. Dan hoor je ouders op een bepaald moment zeggen “een olijfje proeft hij nu wel al eens…”
  7. Oesters: voor veel mensen te glibberig en vies. Nochtans zoooo lekker. Ik moet wel zeggen, ik hoef er geen 24 na elkaar. En ik lust ze ook graag gegratineerd.
  8. Bloedworst: bloed eten vinden veel mensen walgelijk. En toch zou je eens deze taart met appelmoes en pens moeten proberen te maken.
  9. Koriander: “precies alsof je zeep proeft” zeggen velen. You love it or hate it. Maar in de Aziatische keuken is het verse kruid bijna onmisbaar.
  10. Vet vlees: Vet is de smaakmaker aan vlees. Maar hoeveel mensen snijden het witte randje vet zelfs niet van hun heerlijke rauwe ham. Zonde.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer