De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011. De foundation richt zich op innovatie, creativiteit en culinaire educatie. In plaats van een traditioneel restaurant, is elBulli nu een centrum voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ideeën, technieken en concepten in de keuken. Het doel is om de grenzen van gastronomie te verleggen en kennis te delen met professionals wereldwijd, vooral via educatieve projecten en digitale platforms zoals elBulli1846.
De Foundation is ook een schitterend museum waarin je niet alleen wandelt door de rijke culinaire geschiedenis van dit wereldberoemde restaurant, maar ook door de keuken en de voormalige eetzaal. Het museum ligt op een dik uurtje van Barcelona in een prachtig natuurgebied, en het is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten. Je ontdekt er de eigenzinnige visie van Adria en zijn team, en je kunt er ook replica’s van de honderden unieke gerechten bewonderen, die de culinaire wereld echt dooreen geschud hebben. Het museum is open van mei tot half oktober.
Het adres is Carrer la Roca, 4, 17480 Roses, Girona en als je je bezoek op voorhand wil plannen en tickets wil kopen kan dat op elbullifoundation.com
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer