De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011. De foundation richt zich op innovatie, creativiteit en culinaire educatie. In plaats van een traditioneel restaurant, is elBulli nu een centrum voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ideeën, technieken en concepten in de keuken. Het doel is om de grenzen van gastronomie te verleggen en kennis te delen met professionals wereldwijd, vooral via educatieve projecten en digitale platforms zoals elBulli1846.
De Foundation is ook een schitterend museum waarin je niet alleen wandelt door de rijke culinaire geschiedenis van dit wereldberoemde restaurant, maar ook door de keuken en de voormalige eetzaal. Het museum ligt op een dik uurtje van Barcelona in een prachtig natuurgebied, en het is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten. Je ontdekt er de eigenzinnige visie van Adria en zijn team, en je kunt er ook replica’s van de honderden unieke gerechten bewonderen, die de culinaire wereld echt dooreen geschud hebben. Het museum is open van mei tot half oktober.
Het adres is Carrer la Roca, 4, 17480 Roses, Girona en als je je bezoek op voorhand wil plannen en tickets wil kopen kan dat op elbullifoundation.com
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer