El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14
Nieuws

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011. De foundation richt zich op innovatie, creativiteit en culinaire educatie. In plaats van een traditioneel restaurant, is elBulli nu een centrum voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ideeën, technieken en concepten in de keuken. Het doel is om de grenzen van gastronomie te verleggen en kennis te delen met professionals wereldwijd, vooral via educatieve projecten en digitale platforms zoals elBulli1846.

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis1
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis2
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis4
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis5
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis6

De Foundation is ook een schitterend museum waarin je niet alleen wandelt door de rijke culinaire geschiedenis van dit wereldberoemde restaurant, maar ook door de keuken en de voormalige eetzaal. Het museum ligt op een dik uurtje van Barcelona in een prachtig natuurgebied, en het is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten. Je ontdekt er de eigenzinnige visie van Adria en zijn team, en je kunt er ook replica’s van de honderden unieke gerechten bewonderen, die de culinaire wereld echt dooreen geschud hebben. Het museum is open van mei tot half oktober.

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis7
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis8
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis9
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis10
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis11
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis12
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis13

Het adres is Carrer la Roca, 4, 17480 Roses, Girona en als je je bezoek op voorhand wil plannen en tickets wil kopen kan dat op elbullifoundation.com

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis15
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis16
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis17
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis18
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis19
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis20
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis21
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis22

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer