“Het restaurant waar ik niet heen wou…” ik haal er straks take away!

Weet je nog, een dikke twee maand geleden… ik schreef toen een artikel over het populaire Libanese restaurant Beiruti in het centrum van Gent. Roger van Damme had het mij aangeraden, want volgens hem was het één van de toppertjes van de stad. En ik was er ook van overtuigd dat het heel lekker zou zijn omdat veel van m’n Gentse vrienden er al eens gingen eten en fan waren. Dus ik wou er zelf ook eens gaan dineren, dus ik probeerde te reserveren. De site zag er zalig uit, de gerechten heel smakelijk ook, maar toen ontdekte ik dat je er wel geen wijntje kon bestellen bij je eten. Ze serveren bij Beiruti geen alcohol. En toen was mijn goesting wat over. Ik hou namelijk wel van een lekker glas wijn als ik ga dineren. Tenzij ik moet rijden natuurlijk, dan kan ik perfect zonder. En ik schreef er ook een artikel over, en vroeg jullie ook of het jullie zou tegenhouden om naar een restaurant te gaan. Je kunt het oorspronkelijke artikel hier nog eens opnieuw lezen.

De reacties op het artikel waren gigantisch en meestal ook zeer kritisch voor mij. Nogal wat mensen vonden het ronduit belachelijk dat ik een restaurant links zou laten liggen omdat er geen alcohol wordt geschonken. Ik werd op social media zelfs verweten dat ik een alcoholprobleem zou hebben. Daar moest ik eerlijk gezegd een klein beetje mee lachen. Het is niet omdat je graag eens een glas wijn bij je eten drinkt dat je vanzelf ook een alcoholicus bent. Maar de heftigheid waarmee op mijn artikel werd gereageerd bewees voor mij vooral hoeveel mensen in Gent grote fan zijn van Beiruti.

Ik had kort na het artikel via Roger wel contact met Nehme Darwiche van Beiruti zelf en die reageerde zeer hoffelijk en liet zich vooral niet intimideren door mijn tekst en ook niet door de reacties die daarop waren gekomen. Hij zei dat ik altijd welkom bleef. Dat vond ik trouwens zeer chique van hem. En ik beloofde hem ook om eens een take away menu te halen om thuis eens te genieten van zijn Libanese gerechten. En vanavond is het zo ver. Ik ben super benieuwd naar het menu, want ik hou ontzettend van de Libanese keuken. En ik heb eerlijk gezegd best wel hoge verwachtingen. En oh ja, of ik er een glas alcohol bij ga drinken thuis? Uiteraaaaaaaaaard niet….

 

 

(Uh, ik heb inderdaad een flesje Libanese wijn klaar gezet. Sorry. )