Slagroom maken is eigenlijk relatief eenvoudig, maar geloof me: er zijn toch een paar belangrijke dingen om op te letten. Begin sowieso al met het kiezen van slagroom met minimaal 35% vet, anders zal die niet zo goed opstijven. Zorg er ook zeker voor dat de kom en de kloppers koud zijn, omdat koude gereedschappen de slagroom sneller en beter laten opstijven.
Klop de slagroom met een elektrische mixer op een lage snelheid om te beginnen, en verhoog de snelheid dan geleidelijk. Voeg eventueel suiker en vanillesuiker toe zodra de slagroom begint te verdikken. Klop verder totdat de slagroom stevige pieken vormt, maar stop zodra het mengsel niet meer beweegt als je de kloppers eruit haalt. Want als je te ver door zou kloppen, kan de slagroom veranderen in boter, dus wees voorzichtig.
Te weinig vet in de slagroom of te warme ingrediënten kunnen het ook moeilijk maken om een goede textuur te krijgen. Met een beetje oefening krijg je het onder de knie, en dan kun je genieten van perfect luchtige slagroom!
Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer
Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer
We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer
Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer
Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer
Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer
Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer