Nieuws

Ik heb tips nodig voor mijn nieuwe moestuin!

Het is eindelijk zo ver. Nadat we een dikke vier jaar in Lochristi wonen zijn we eindelijk onze tuin in orde aan het brengen. Nu, we hadden altijd al een mooie oude tuin met veel prachtige grote bomen. Maar de rest van de tuin had toch wel eens een flinke opknapbeurt nodig. Doordat niet enkel ons huis een beschermd monument is, maar ook onze tuin een beschermd dorpsgezicht is, koste het wel wat tijd en overleg om toestemming te krijgen om grondige renovatiewerken te beginnen. Die toestemming kwam er uiteindelijk in de zomer, en we zijn meteen in actie geschoten.

Het was de voorbije weken een komen en gaan van bulldozers en containers, maar de afbraakwerken zijn achter de rug, en vanaf nu kan er weer opgebouwd worden. Er wordt volop aangeplant, oktober schijnt daar ook een goede maand voor te zijn. Er komen struiken, planten en bloemen bij, en een paar extra bomen ook. En wat me helemaal gelukkig maakt is dat er ook een zone voorzien is voor een paar mooie grote bakken voor de moestuin.

En daar kan ik wel wat tips gebruiken. Heeft iemand van jullie ervaring met een moestuin in bakken. Die van ons zullen van gevlochten hout zijn, en uiteraard goede grond bevatten. Maar wat kan je daar allemaal succesvol in zaaien en planten? Waar haal ik mijn inspiratie en mijn plantgoed? En wat is de juiste periode? De lente, neem ik aan. Veel vragen! Als je antwoorden hebt, een specialist kunt aanbevelen die me kan helpen, of boeken kent die een beginner als ik op weg kunnen helpen, please let me know.

Hoe dan ook: ik kijk er naar uit om naast de lekkernijen uit de serre de komende jaren ook verse groenten uit de moestuin te eten. Koken met zelfgekweekte groenten, mijngrootouders deden dat, en beter bestaat niet!

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer