Nieuws

Ik heb tips nodig voor mijn nieuwe moestuin!

Het is eindelijk zo ver. Nadat we een dikke vier jaar in Lochristi wonen zijn we eindelijk onze tuin in orde aan het brengen. Nu, we hadden altijd al een mooie oude tuin met veel prachtige grote bomen. Maar de rest van de tuin had toch wel eens een flinke opknapbeurt nodig. Doordat niet enkel ons huis een beschermd monument is, maar ook onze tuin een beschermd dorpsgezicht is, koste het wel wat tijd en overleg om toestemming te krijgen om grondige renovatiewerken te beginnen. Die toestemming kwam er uiteindelijk in de zomer, en we zijn meteen in actie geschoten.

Het was de voorbije weken een komen en gaan van bulldozers en containers, maar de afbraakwerken zijn achter de rug, en vanaf nu kan er weer opgebouwd worden. Er wordt volop aangeplant, oktober schijnt daar ook een goede maand voor te zijn. Er komen struiken, planten en bloemen bij, en een paar extra bomen ook. En wat me helemaal gelukkig maakt is dat er ook een zone voorzien is voor een paar mooie grote bakken voor de moestuin.

En daar kan ik wel wat tips gebruiken. Heeft iemand van jullie ervaring met een moestuin in bakken. Die van ons zullen van gevlochten hout zijn, en uiteraard goede grond bevatten. Maar wat kan je daar allemaal succesvol in zaaien en planten? Waar haal ik mijn inspiratie en mijn plantgoed? En wat is de juiste periode? De lente, neem ik aan. Veel vragen! Als je antwoorden hebt, een specialist kunt aanbevelen die me kan helpen, of boeken kent die een beginner als ik op weg kunnen helpen, please let me know.

Hoe dan ook: ik kijk er naar uit om naast de lekkernijen uit de serre de komende jaren ook verse groenten uit de moestuin te eten. Koken met zelfgekweekte groenten, mijngrootouders deden dat, en beter bestaat niet!

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer