Nieuws

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug. Het is mooi geweest, maar zelfs de kinderen hebben hun eerste schoolweek achter de rug, en intussen ben ik zelf ook alweer een paar weken radio aan het maken. Daarom is het hoog tijd om vooruit te kijken. En… te dromen van een nieuwe vakantie.

Op Would Be Chef wil ik mensen die houden van lekker eten al sinds dag 1 inspireren. Ik bezorg jullie recepten, leuke culinaire info en tips, en ook restaurantbesprekingen. En vanaf vandaag gaan we een paar weken elke vooravond samen op pad. En ik beloof je: niet enkel naar Barcelona. Wil je daar een pak culinaire tips dan kan ik je nog altijd mijn boek Mijn Barcelona aanraden, dat nog altijd te koop is.

Maar ik ga je de komende weken ook mee nemen naar andere plekken in Spanje, naar het zalige culinaire Frankrijk, Zuid-Afrika, India, en vele andere heerlijke plekken. Heerlijke restaurants om zelfs vanop afstand bij weg te dromen. Ik hoop je dan ook te inspireren voor je volgende vakanties. En intussen: geniet van september, voor je het weet verken je weer de wijde wereld.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is een Apple Turnover? Een warm, knapperig gelukje!

Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer

De Caesar Salad: niet Romeins, wél legendarisch

De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer

Waarom kippenvleugels altijd scoren!

Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer

WhatsApp Image 2025-06-03 at 13.53.17 (1)

Het beste cadeau van onze tuin: onze serre!

Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer

Falafel: kruidige klassieker uit het Midden-Oosten

Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer