Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug. Het is mooi geweest, maar zelfs de kinderen hebben hun eerste schoolweek achter de rug, en intussen ben ik zelf ook alweer een paar weken radio aan het maken. Daarom is het hoog tijd om vooruit te kijken. En… te dromen van een nieuwe vakantie.
Op Would Be Chef wil ik mensen die houden van lekker eten al sinds dag 1 inspireren. Ik bezorg jullie recepten, leuke culinaire info en tips, en ook restaurantbesprekingen. En vanaf vandaag gaan we een paar weken elke vooravond samen op pad. En ik beloof je: niet enkel naar Barcelona. Wil je daar een pak culinaire tips dan kan ik je nog altijd mijn boek Mijn Barcelona aanraden, dat nog altijd te koop is.
Maar ik ga je de komende weken ook mee nemen naar andere plekken in Spanje, naar het zalige culinaire Frankrijk, Zuid-Afrika, India, en vele andere heerlijke plekken. Heerlijke restaurants om zelfs vanop afstand bij weg te dromen. Ik hoop je dan ook te inspireren voor je volgende vakanties. En intussen: geniet van september, voor je het weet verken je weer de wijde wereld.
Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte … Lees meer
16 september is de dag van de onafhankelijkheid in Mexico, een absolute feestdag daar. Ik ben gek op Mexicaans eten, zeker als het top is klaar gemaakt en niet al te spicy … Lees meer
Zondag 15 september is linguini dag (of “linguine dag”). Het is een soort pasta die afkomstig is uit Italië. Het lijkt wat op spaghetti, maar is platter en iets breder, met de vorm van een lang, dunne lint … Lees meer
Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer
Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer
Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken … Lees meer