Nieuws

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug. Het is mooi geweest, maar zelfs de kinderen hebben hun eerste schoolweek achter de rug, en intussen ben ik zelf ook alweer een paar weken radio aan het maken. Daarom is het hoog tijd om vooruit te kijken. En… te dromen van een nieuwe vakantie.

Op Would Be Chef wil ik mensen die houden van lekker eten al sinds dag 1 inspireren. Ik bezorg jullie recepten, leuke culinaire info en tips, en ook restaurantbesprekingen. En vanaf vandaag gaan we een paar weken elke vooravond samen op pad. En ik beloof je: niet enkel naar Barcelona. Wil je daar een pak culinaire tips dan kan ik je nog altijd mijn boek Mijn Barcelona aanraden, dat nog altijd te koop is.

Maar ik ga je de komende weken ook mee nemen naar andere plekken in Spanje, naar het zalige culinaire Frankrijk, Zuid-Afrika, India, en vele andere heerlijke plekken. Heerlijke restaurants om zelfs vanop afstand bij weg te dromen. Ik hoop je dan ook te inspireren voor je volgende vakanties. En intussen: geniet van september, voor je het weet verken je weer de wijde wereld.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer

Waarom worden spruitjes “Brussels Sprouts” genoemd?

Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer

Doe eens iets anders, gezonder. Maak eens green juice!

Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Waar komen taco’s vandaan? Probeer mijn recepten.

Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer

Wat zijn de heetste sauzen ter wereld?

Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer

Goed voor je volgende kwis: het verschil tussen een perzik en een abrikoos

Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer