Nieuws

Is kaas echt het wondermiddel tegen een stevige kater?

Je hoort wel eens zeggen dat kaas eten een goede manier is om een kater te verwerken na een nachtje stappen of een stevige feestavond. Maar klopt dat wel? Ik heb een beetje onderzoek hiernaar gedaan, en wat blijkt: kaas kan je inderdaad wel wat helpen bij het verlichten van de symptomen van een stevige kater, maar het is niet per se een “wondermiddel”. Er zijn een paar redenen waarom kaas nuttig kan zijn.

  1. Kaas bevat veel vetten en eiwitten die helpen om de bloedsuikerspiegel wat te stabiliseren. Alcohol kan de bloedsuikerspiegel verhogen en daarna ook weer snel verlagen, wat symptomen als vermoeidheid, duizeligheid en prikkelbaarheid veroorzaakrt. Het eten van kaas kan helpen om die bloedsuikerspiegel weer wat te normaliseren.
  2. Hoewel kaas niet direct helpt bij hydratatie, bevat het wel wat vocht en kan het ook de honger stillen, waardoor je wat minder snel naar zoute, ongezonde snacks grijpt die uitdroging kunnen verergeren.
  3. Alcohol heeft invloed op de absorptie van vitamine B12, die belangrijk is voor de hersenfunctie en het energieniveau. Kaas bevat B12, wat kan bijdragen aan het herstellen van de balans van deze vitamine.
  4. Kaas kan helpen om de maag een beetje te kalmeren, vooral als je een gevoel van misselijkheid of ongemak hebt na het drinken. Het vet en ook de eiwitten helpen de maagwand te bedekken, wat kan helpen bij het verminderen van irritatie. Dus in die zin zou je ook wel kaas kunnen eten tijdens het drinken, als dessert of zo, en dat zou ook kunnen helpen om de kater de dag nadien wat te milderen.

Dus ja, kaas kan wel wat helpen om die kater niet zo keihard in je hoofd en lijf te laten knallen. Maar het beste is natuurlijk om gezond te eten, voldoende water te drinken, en op tijd te stoppen met alcohol. Maar ja, op een feestavond kan het al eens grondig fout gaan. I know. Dus veel sterkte gewenst.
.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer

Waarom worden spruitjes “Brussels Sprouts” genoemd?

Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer

Doe eens iets anders, gezonder. Maak eens green juice!

Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Waar komen taco’s vandaan? Probeer mijn recepten.

Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer

Wat zijn de heetste sauzen ter wereld?

Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer

Goed voor je volgende kwis: het verschil tussen een perzik en een abrikoos

Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer