Nieuws

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is. Vers geperst sap is natuurlijk niet ongezond, want het is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die onze gezondheid ondersteunen. Dus al dat doemdenken hoeft niet vind ik.

Maar er is een maar, en zijn inderdaad ook wel wat nadelen, zoals het hoge suikergehalte in veel vruchtensappen, en dat kan de bloedsuikerspiegel verhogen. Bovendien gaat het persen vaak ten koste van de vezels, die belangrijk zijn voor de spijsvertering en verzadiging. Een goed idee om je sapje of je smoothie gezonder te maken, is groente aan het sap toevoegen en je kunt het sap ook beter meteen na het persen drinken, omdat het snel zijn voedingswaarde verliest.

Zelf zorg ik altijd voor een goed evenwicht tussen echt heel zoete vruchten en citrusvruchten. Ik durf mijn smoothies ook wel eens aanlengen met wat amandelmelk en zelfs met water om de concentratie wat te breken. En echte fitnessfreaks voegen er graag wat eiwitten aantoe. Die vullen goed en zijn goed voor je spieropbouw. Maar als je echt op een hele gezonde manier fruit wil eten, is het uiteraard gezonder om het niet te persen maar gewoon te eten zoals het uit de schil komt. Of met schil en al. Niet aan te raden bij ananassen natuurlijk, lol.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer