Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte. Nu beperk ik het tot de dagen waar ik sociale contacten heb. Wat zoetigheid betreft heb ik geluk. Ik eet eigenlijk nooit desserts, en ook van koekjes of snoep kan ik redelijk goed afblijven.
Alleen een stukje zwarte chocolade, gek genoeg vaak met een glas koud water, vind ik wel bijzonder lekker. En wat blijkt: het is helemaal niet zo erg omdat af en toe te eten.
Zwarte chocolade kan, met mate, best een gezonde toevoeging zijn aan je dieet. Het bevat namelijk veel meer cacao en minder suiker dan melkchocolade, en zeker dan witten chocolade, en het zit boordevol antioxidanten zoals flavonoïden, die kunnen helpen bij het verbeteren van de hartgezondheid en het verlagen van de bloeddruk. Ideaal voor mij!
Bovendien kan pure chocolade de hersenfunctie stimuleren en ontstekingen verminderen. Omdat het ook mineralen zoals magnesium en ijzer bevat, draagt het bij aan essentiële lichaamsprocessen. Voor wie op dieet is, zo zegt de wetenschap, kan een kleine hoeveelheid zwarte chocolade dus een goed idee zijn, als je er maar niet mee overdrijft en kiest voor een variant met minstens 70% cacao. En dat doe ik! Met veel plezier zelfs.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer