Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte. Nu beperk ik het tot de dagen waar ik sociale contacten heb. Wat zoetigheid betreft heb ik geluk. Ik eet eigenlijk nooit desserts, en ook van koekjes of snoep kan ik redelijk goed afblijven.
Alleen een stukje zwarte chocolade, gek genoeg vaak met een glas koud water, vind ik wel bijzonder lekker. En wat blijkt: het is helemaal niet zo erg omdat af en toe te eten.
Zwarte chocolade kan, met mate, best een gezonde toevoeging zijn aan je dieet. Het bevat namelijk veel meer cacao en minder suiker dan melkchocolade, en zeker dan witten chocolade, en het zit boordevol antioxidanten zoals flavonoïden, die kunnen helpen bij het verbeteren van de hartgezondheid en het verlagen van de bloeddruk. Ideaal voor mij!
Bovendien kan pure chocolade de hersenfunctie stimuleren en ontstekingen verminderen. Omdat het ook mineralen zoals magnesium en ijzer bevat, draagt het bij aan essentiële lichaamsprocessen. Voor wie op dieet is, zo zegt de wetenschap, kan een kleine hoeveelheid zwarte chocolade dus een goed idee zijn, als je er maar niet mee overdrijft en kiest voor een variant met minstens 70% cacao. En dat doe ik! Met veel plezier zelfs.
Ik ben een grote fan van dumplings. Je kunt het deeg in de supermarkt kopen en dan zelf vullen met Aziatisch opgewerkt gemengd gehakt met knoflook, gember, lente-ui, sojasaus en sesamolie, of met een soortgelijke mengeling met gehakte garnalen en Aziatische smaakmakers … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
16 september is de dag van de onafhankelijkheid in Mexico, een absolute feestdag daar. Ik ben gek op Mexicaans eten, zeker als het top is klaar gemaakt en niet al te spicy … Lees meer
Zondag 15 september is linguini dag (of “linguine dag”). Het is een soort pasta die afkomstig is uit Italië. Het lijkt wat op spaghetti, maar is platter en iets breder, met de vorm van een lang, dunne lint … Lees meer
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het persoonlijk erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het namelijk niet ontzettend breed, dus ze konden niet zomaar doen wat ze wilden, duur eten of veel op restaurant gaan, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer
Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer
Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer