Nieuws

Kun je marsepein zelf maken?

Ja, goed nieuws voor alle liefhebbers van deze zoete lekkernij, je kunt zelf makkelijk marsepein maken, en het is eigenlijk heel eenvoudig. Het belangrijkste ingrediënt voor marsepein is amandelmeel, dat je kunt mengen met poedersuiker en een beetje water. Begin met het mengen van 250 gram amandelmeel met 250 gram poedersuiker in een kom. Voeg daarna beetje bij beetje 1 à 2 eetlepels water toe, totdat het mengsel goed bindt en je een stevige, kneedbare massa krijgt.

Je kunt altijd een beetje citroensap of een paar druppels amandelextract toe te voegen voor wat extra smaak. Als de marsepein te plakkerig is, kun je wat extra poedersuiker toevoegen; als het te droog is, voeg je gewoon een beetje meer water toe. Je zult zien, het lukt vanzelf. Je kunt ook altijd een drupje voedingskleurstof toevoegen om het een plezant kleurtje te geven, maar overdrijf daarmee niet, je wil geen fluorescerend kleurboek maken.

Belangrijk is wel: kneed het mengsel goed door totdat het echt soepel aanvoelt. En dan kun je de marsepein direct gebruiken voor het maken van plezante figuurtjes, of voor het bedekken van taarten. Als je de marsepein langer wilt bewaren, kun je het in plasticfolie wikkelen en in de koelkast bewaren. Zo blijft het een paar dagen goed. echt een aanrader om dit eens te proberen want zelfgemaakte marsepein is een stuk zachter dan de marsepein uit de winkel, omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Je kunt de smaak en de textuur helemaal naar je eigen wens aanpassen

Gerelateerde nieuwsberichten

Maak eens een andere macaroni!

Een goede dampende macaroni schotel, dat is misschien niks voor warme zomerdagen, maar het is toch echt wel het comfortfood bij uitstek! Macaroni is net als spaghetti bolognese zo’n typisch gerecht dat ons aan Italië doet denken, want daar komt pasta toch vandaan … Lees meer

Een gouden tip voor malse kip: pekelen!

Op deze Fried Chicken Day wil ik een geweldige tip met jullie delen die ik van een chef van Sligro heb geleerd: pekel je kip vóór het bakken of grillen … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Wat is een Apple Turnover? Een warm, knapperig gelukje!

Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer

De Caesar Salad: niet Romeins, wél legendarisch

De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer

Waarom kippenvleugels altijd scoren!

Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer

WhatsApp Image 2025-06-03 at 13.53.17 (1)

Het beste cadeau van onze tuin: onze serre!

Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer

Falafel: kruidige klassieker uit het Midden-Oosten

Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer