Ja, goed nieuws voor alle liefhebbers van deze zoete lekkernij, je kunt zelf makkelijk marsepein maken, en het is eigenlijk heel eenvoudig. Het belangrijkste ingrediënt voor marsepein is amandelmeel, dat je kunt mengen met poedersuiker en een beetje water. Begin met het mengen van 250 gram amandelmeel met 250 gram poedersuiker in een kom. Voeg daarna beetje bij beetje 1 à 2 eetlepels water toe, totdat het mengsel goed bindt en je een stevige, kneedbare massa krijgt.
Je kunt altijd een beetje citroensap of een paar druppels amandelextract toe te voegen voor wat extra smaak. Als de marsepein te plakkerig is, kun je wat extra poedersuiker toevoegen; als het te droog is, voeg je gewoon een beetje meer water toe. Je zult zien, het lukt vanzelf. Je kunt ook altijd een drupje voedingskleurstof toevoegen om het een plezant kleurtje te geven, maar overdrijf daarmee niet, je wil geen fluorescerend kleurboek maken.
Belangrijk is wel: kneed het mengsel goed door totdat het echt soepel aanvoelt. En dan kun je de marsepein direct gebruiken voor het maken van plezante figuurtjes, of voor het bedekken van taarten. Als je de marsepein langer wilt bewaren, kun je het in plasticfolie wikkelen en in de koelkast bewaren. Zo blijft het een paar dagen goed. echt een aanrader om dit eens te proberen want zelfgemaakte marsepein is een stuk zachter dan de marsepein uit de winkel, omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Je kunt de smaak en de textuur helemaal naar je eigen wens aanpassen
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer