Ja, goed nieuws voor alle liefhebbers van deze zoete lekkernij, je kunt zelf makkelijk marsepein maken, en het is eigenlijk heel eenvoudig. Het belangrijkste ingrediënt voor marsepein is amandelmeel, dat je kunt mengen met poedersuiker en een beetje water. Begin met het mengen van 250 gram amandelmeel met 250 gram poedersuiker in een kom. Voeg daarna beetje bij beetje 1 à 2 eetlepels water toe, totdat het mengsel goed bindt en je een stevige, kneedbare massa krijgt.
Je kunt altijd een beetje citroensap of een paar druppels amandelextract toe te voegen voor wat extra smaak. Als de marsepein te plakkerig is, kun je wat extra poedersuiker toevoegen; als het te droog is, voeg je gewoon een beetje meer water toe. Je zult zien, het lukt vanzelf. Je kunt ook altijd een drupje voedingskleurstof toevoegen om het een plezant kleurtje te geven, maar overdrijf daarmee niet, je wil geen fluorescerend kleurboek maken.
Belangrijk is wel: kneed het mengsel goed door totdat het echt soepel aanvoelt. En dan kun je de marsepein direct gebruiken voor het maken van plezante figuurtjes, of voor het bedekken van taarten. Als je de marsepein langer wilt bewaren, kun je het in plasticfolie wikkelen en in de koelkast bewaren. Zo blijft het een paar dagen goed. echt een aanrader om dit eens te proberen want zelfgemaakte marsepein is een stuk zachter dan de marsepein uit de winkel, omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Je kunt de smaak en de textuur helemaal naar je eigen wens aanpassen
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer