Nieuws

Lentekriebels in de Keuken: 5 Frisse Gerechten voor Zonnige Dagen

De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn. Geen zware stoofpotten of ovenschotels deze week, maar lente op je bord: vol smaak, kleur en seizoensgroenten.

Daarom stel ik graag weer een weekmenu voor, van maandag tot vrijdag, boordevol inspiratie voor zonnige dagen. Elke dag een ander gerecht, makkelijk te maken en ideaal om buiten van te genieten – op je terras, in de tuin of met open ramen en een glas witte wijn erbij. Ik serveer je met plezier een lentevol weekmenu dat smaakt naar zon, vrije tijd en goed gezelschap. Zin in? Ik ook! 🌞🍓🫛

Maandag: Aardappelsalade met groene asperges, kappertjes, ansjovis en pancetta

Een frisse salade met lentegroenten en een zoute toets.

image

Dinsdag: Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten

Een open lasagne met verse kaas en veel tuinkruiden.

image

Woensdag: Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa

Een verrassend gerecht dat perfect is voor de barbecue.

image

Donderdag: Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Een smakelijke combinatie van zalm en lentegroenten.

image

Vrijdag: Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Een smaakvolle curry die niet te zwaar is.

image

Gerelateerde nieuwsberichten

Spicy kalkoen met basmatirijst

Mijn nieuwe weekmenu!

De herfstvakantie zit er alweer op. We vliegen weer stevig de werkweek in. Maar dat doe ik uiteraard niet zonder een lekker weekmenu met je te delen. Heerlijk veel inspiratie om eens anders te koken … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer

Een nieuw en gezond weekmenu!

Lekkere inspiratie met mijn nieuwe weekmenu

Het is een mooie traditie sinds een paar jaar. Op maandag schotel ik je met veel plezier enkele lekkere schotels voor die je deze week kunt maken. In de aanloop naar Halloween zit er sowieso een lekker pompoengerecht bij, en voor de trest voel je de herfst ook weer in mijn gerechten … Lees meer

Een zalig weekmenu voor de eerste herfstdagen

Beste vrienden van Would Be Chef, het is zover, het is oktober. Nog drie maanden en 2025 zit erop. Dan hebben we zelfs de kerstdagen alweer achter de rug … Lees meer

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Mijn weekmenu, met lekkere recepten voor die eerste schoolweek

Wow, 1 september is er alweer! Je denkt bij het begin van de zomer dat hij eindeloos zal duren, maar voor je het weet is de vakantie voorbij. De kinderen trekken weer naar school — misschien met veel goesting, misschien met wat tegenzin en een boekentas die zwaarder lijkt dan ooit … Lees meer

Het laatste weekmenu van het schooljaar én van het radioseizoen Sven & Anke!

Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer