Nieuws

Lentekriebels in de Keuken: 5 Frisse Gerechten voor Zonnige Dagen

De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn. Geen zware stoofpotten of ovenschotels deze week, maar lente op je bord: vol smaak, kleur en seizoensgroenten.

Daarom stel ik graag weer een weekmenu voor, van maandag tot vrijdag, boordevol inspiratie voor zonnige dagen. Elke dag een ander gerecht, makkelijk te maken en ideaal om buiten van te genieten – op je terras, in de tuin of met open ramen en een glas witte wijn erbij. Ik serveer je met plezier een lentevol weekmenu dat smaakt naar zon, vrije tijd en goed gezelschap. Zin in? Ik ook! 🌞🍓🫛

Maandag: Aardappelsalade met groene asperges, kappertjes, ansjovis en pancetta

Een frisse salade met lentegroenten en een zoute toets.

image

Dinsdag: Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten

Een open lasagne met verse kaas en veel tuinkruiden.

image

Woensdag: Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa

Een verrassend gerecht dat perfect is voor de barbecue.

image

Donderdag: Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Een smakelijke combinatie van zalm en lentegroenten.

image

Vrijdag: Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Een smaakvolle curry die niet te zwaar is.

image

Gerelateerde nieuwsberichten

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Geen stress in de keuken met mijn weekmenu

Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer

SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES

Daar is mijn heerlijke nieuwe weekmenu

Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer

Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Mijn nieuwe weekmenu voor een gezonde week

Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer

Geen blue monday: wordt blij van mijn weekmenu!

Geen blue monday: je wordt blij met mijn weekmenu!

Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer

Mijn lichte weekmenu voor de feestweken starten

We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

5 Lekkere recepten voor deze herfstweek

Het is weer maandag. Het begin van een hele herfstige week. Misschien staat de kerstboom al of wacht je tot na zes december, wanneer de Sint is verdwenen … Lees meer