29 oktober is in Amerika “feed the birds day”. Ik vraag me altijd af of dat wel zo slim en veilig is om vogels te voederen. Ik vroeg het even aan een goede vriend van me die een grote vogelliefhebber is en die zei: ja hoor, je mag vogels voederen, vooral in de winter wanneer voedsel wat schaars is. Het helpt de vogeltjes om voldoende energie te behouden tijdens koude periodes. Wel is het zeer belangrijk om op de juiste manier te voederen om de vogels niet te schaden en de natuurlijke balans te respecteren.
Je geeft vogels het best onbewerkte zaden zoals zonnebloempitten, havermout, of wat ongezouten pinda’s. Ook vetbollen of pindakaas zonder zout zijn ideaal in de winter. Vermijd wel absoluut brood, gekruid of bewerkt voedsel, omdat dit slecht is voor hun gezondheid. Zorg er ook voor dat er vers water beschikbaar is, vooral wanneer het heel koud is.
Nu hoeft het dus nog niet, maar als het straks echt winter wordt is het sowieso een goed idee om de vogels in de tuin te voederen.
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer