Breaking News: Met veel trots serveer ik je: “Wijn Ornelis”

Ik heb jullie de voorbije maanden goed in spanning gehouden, ik besef dat maar al te goed. Sorry daarvoor. Maar vandaag is het eindelijk zover, en mag ik je met trots de lancering aankondigen van een nieuwe site en een gloednieuw super lekker project: Wijn Ornelis.

Ik was 19 jaar, nu bijna dertig jaar geleden, toen mijn grote liefde voor lekkere wijn ontstaan is. Jorge, tot op vandaag één van mijn allerbeste vrienden, was toen in Leuven een medestudent, en goede vriend. Jorge was een stukje ouder dan ikzelf, had ook wat meer levenservaring, en was een hele grote wijnkenner. Door hem leerde ik voor het eerst echt lekkere wijn kennen.

Jorge was in die tijd helemaal gek op rijke, bijna boter-achtige chardonnay, en hij had altijd een paar bijzondere flessen koud staan. Maar ook de Spaanse Merlot uit de Penedes die hij mij voor het eerst schonk maakte een gigantische indruk op me. Tot op vandaag kan ik je nog precies vertellen welke flessen we toen samen kraakten.

Glas per glas ontstond er bij mij dan ook een passie voor wijn die steeds groter werd. Ik kocht zelf mijn eerste eigen flessen, was ook voortdurend in de keuken terug te vinden, de Would Be Chef in mij was toen al geboren, en ik vond het echt een heerlijke uitdaging om zalige betaalbare flessen te vinden die goed pasten bij mijn gerechten.

Nu zijn we dus drie decennia verder en mijn passie voor wijn is enkel nog gegroeid. Ik lees er graag en veel over, ik reis er graag voor naar de mooiste wijngaarden, ik proef veel en ik vergelijk. En altijd probeer ik dus net hetzelfde te blijven doen als wat ik als student al deed: unieke, goed gemaakte, mooie, maar vooral lekkere wijnen vinden die toch betaalbaar zijn.

Vandaag ben ik bijzonder fier om uit te pakken met Wijn Ornelis. Het voorbije jaar ben ik in heel Europa op zoek gegaan naar perfecte wijntjes voor bij mijn gerechten. Ik had eigenlijk maar één doel: elke fles die ik opende moest lekker zijn en vooral prijs kwaliteit echt een topper. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je vandaag echt uitstekende wijnen kunt vinden die toch niet te duur zijn.

Het was een boeiende zoektocht, maar het is gelukt. Samen met lokale producenten in Frankrijk, Italië, Spanje en … België heb ik in totaal een zevental wijnen gemaakt (frisse witte, elegante rode, en heerlijke bubbels) waar ik super trots op ben. Het zijn stuk voor stuk erg mooie flessen die passen bij lekker eten, maar die je natuurlijk ook zomaar eens kunt drinken om te toasten op het leven.

De wijnen kun je online bestellen op www.wijnornelis.be In die online wijnwinkel kun je naast mijn eigen wijnen ook een mooie selectie wijnen vinden waar ik zelf een grote fan van ben. Een unieke selectie van wijnen waar ik zelf van hou, en waarvan ik overtuigd ben dat ze jou ook moeten kunnen bekoren. Daar staan wijnen bij die ik al decennia lang ken en die ik nu zelf mag verkopen, maar ook mooie nieuwe ontdekkingen.

Het zijn bijna feestdagen. Laat je gerust inspireren door mijn speciaal geselecteerde wijnaanbod en verwen jezelf en je geliefden met wijnen die uitstekend gemaakt zijn, maar waar je ook geen fortuin voor betalen hoeft.

Je kunt je favoriete wijnen per zes kopen voor jezelf of om iemand cadeau te doen. De wijnen worden bij je thuis geleverd. Je moet ze enkel ontkurken, uitschenken in een mooi glas, en klinken op het leven. Hou Wijn Ornelis bovendien goed in de gaten want het assortiment zal voortdurend worden uitgebreid. Gezondheid!